10 / 05 / 2024

Atakent'te atıksu arıtma tesisinden kötü kokular yayılıyor!

Atakent'te atıksu arıtma tesisinden kötü kokular yayılıyor!

Silifke ilçesine bağlı Atakent beldesinde vatandaşlar arıtma tesisinden çıkan pis kokudan rahatsız olduklarını dile getirdi. Vatandaşlar Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (MEŞKİ) soruna çözüm bulmasını istedi.



Silifke ilçesine bağlı Atakent beldesinde vatandaşlar arıtma tesisinden çıkan pis kokudan rahatsız olduklarını belirtti. Kışın 6 bin nüfusu bulunan Atakent Mahallesi yaz aylarında 300 bin kişinin üzerine ulaşınca arıtma tesisinin yetersiz kaldığını iddia eden vatandaşlar, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (MEŞKİ) soruna çözüm bulmasını istedi. 


Atakent atık su arıtma tesisinin yeteri kadar çalışmadığını belirten Cumhuriyet tatil sitesi yönetici Hüseyin Doğruyol ve yönetici yardımcısı Yusuf Vecdi Katlav, atık su arıtma tesisinin suyu akıttığı drenaj kanallarında katı atıkların yüzdüğünü,bunun da çevreye saçtığı koku ve tehlikeyi yetkililerin görmesi gerektiğini ifade etti. 


Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Silifke Koordinasyon Başkanlığından edinilen bilgiye göre, arıtmanın kontrol altında olduğu, arıtma tesisinin başında da 24 saat tekçinin bulunduğu ve söylenildiği gibi bir sorunla karşılaşılmadığı savunuldu. Atık suyun ve drenaj kanallarındaki arıtılmış sudan sürekli tahlil yaptırıldığı ve bir sorunla karşılaşılmadığı kaydedildi. 


Anayurt 


Geri Dön