29 / 04 / 2024

Ataköy 1 Kısım'da yeşil krizi yeniden!

Ataköy 1 Kısım'da yeşil krizi yeniden!

Ataköy'deki yeşil kavgası tekrar alevlendi. 1. Kısım'daki arazide zemin etüdü çalışmalarına başlandığı, binaların yanıbaşının betonlaştırılacağı iddia edildi, bölge halkı yine ayaklandı



Malumunuz Ataköylüler yıllardır yeşil alanların imara açılmaması için mücadele veriyor, sokaklara dökülüyor, protesto gösterileri yapıyor. Hatırlayacağınız üzere, en kapsamlı mücadeleyi de geçen yıl vermişlerdi. Sahildeki arazi için büyük bir kampanya yürütmüşler, aylar boyunca eylemler yapmışlardı. Ne var ki sahilin  TOKİ  tarafından satışına engel olamamışlardı. Sahile inşaat ruhsatının verilmesinin ardından bir kavga da 1. Kısım'daki yeşil alanlar için kopmuştu. Binaların hemen önündeki araziye otel ruhsatı verildiği iddiaları ortalığı karıştırmıştı. Ataköylüler bir kez daha ayaklanmış, yine protestolara başlamıştı. Biz de Ataköy'deki krizi yansıtmıştık.

YARGIYA GİTMİŞLERDİ

Geçtiğimiz haziran ayında, yani 1. Kısım'daki yeşil alanla ilgili tartışmaların yoğunlaştığı dönemde, konuyu bir kez daha manşete taşımıştık. Ataköylülerin kaygılarını Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'e aktarmıştık. Başkan, böyle bir projenin olmadığım söylemişti. Bu açıklama da bölge halkını rahatlatmıştı. Ne var ki şu günlerde 1. Kısım'daki yeşil alanlarla ilgili tartışma yeniden alevlendi. Söz konusu arazide zemin etüdü çalışmalarına başlandığının iddia edilmesi, akıllara 'Yeşil alan betonlaşacak mı' sorusunu getirdi. Ve Ataköylüler çareyi bir kez daha Acil Şikayet Hattı'na başvurmakta buldu. Bakın endişelerini nasıl dile getirdi...

"1. Kısım'daki yeşil alan, TOKİ tarafından satılmıştı. Ardından da biz bu alanların betonlaştırılmaması için harekete geçmiş, konuyu yargıya taşımıştık. Yani arazi mahkemelik. Fakat yeşil alana inşaat ruhsatı verildiğine ve otel yapılacağına dair ciddi söylentiler var. Her ne kadar belediye başkanı böyle bir projenin olmadığını açaklasa da zemin etüdü çalışmalarına başlandığına dair duyumlar kuşkularımızı güçlendiriyor. Açıklama bekliyoruz"

Erzen: Ruhsat talebi yok

Gerçekten  de iddia edildiği gibi 1. Kısım'daki yeşil alanlara inşaat ruhsatı verilmesi söz konusu mu İşte bu soruyu Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'e yönelttik. Başkandan şu yanıtı aldık:

"Söz konusu arazi, özel mülkiyet. Halihazırda bizden ruhsat talebinde bulunan olmadı. O arazi, Turizm Bakanlığı'nın yaptığı planda, konut, turizm ve ticaret alanı olarak görünüyor. Zemin etüdü yapılabilir. Bu, arsa sahibinin en doğal hakkıdır. Fakat tekrar altını çiziyorum ki, şu anda bir ruhsat istenmesi söz konusu değil Eğer bir başvuru olursa, hukuki açıdan değerlendiririz."

HABERTÜRK


Geri Dön