28 / 04 / 2024

Ataköy A Plus dış cephesi yeniden tasarlandı!

Ataköy A Plus dış cephesi yeniden tasarlandı!

Yeni yıla ışık yaşamdır, söylemiyle ve yepyeni yüzüyle merhaba diyen Ataköy A Plus dış cephesine yapılan tasarımla görenleri mest edecek muhteşem bir ışık gösterisi sunuyor



 

Türkiyede DMX modül kullanılarak yapılan en büyük aydınlatma projesi olan bu gösteri A Plus AVMde sabit görsellikten uzaklaşıp her güne ve her zamana uygun olarak programlanabiliyor. Uygulamada toplam 23000 adet LED modül kullanılmış ve ürün özelliği olarak kullanılan tüm bu DMX modüller ayrı ayrı adreslenerek birbirine senkronize hale getirilmiştir. Toplam 3100 alana uygulanan çalışma da binanın dış cephesi örme olduğundan görüntü kirliliği oluşturmamak için modüller dış cephe renginde olan profillere saklanmıştır.

Ataköy A Plusın dış cephesine yapılan LED tasarımda cephe tasarımına herhangi bir mekanik ve görsel zarar vermeden yapılan çalışmada her birinin piksel aralığı 8,5 cm olan toplam 19800 adet DMX parça kullanılıyor. Piksellerin haritalama özelliğinden dolayı tasarımcıların şu an ve ileriki dönemlerde tek tercihidir. Dünya da bu uygulama ile aydınlatma yapılan yerler arasında Waterlos Street Building UK, Zain Headquarters Building, Agbar Tower gibi birçok dünyaca ünlü aydınlatma projesi bulunuyor.


 


Geri Dön