28 / 04 / 2024

Ataköy-İkitelli Metro Hattı’nın inşaatında son durum!

Ataköy-İkitelli Metro Hattı’nın inşaatında son durum!

Yapımı devam eden Ataköy-İkitelli Metro Hattı’nın, mevcut M1A Yenikapı–Atatürk Havalimanı Metrosu ile Yenibosna İstasyonu’nda entege olması için çalışmalar, 11 Eylül 2020 Cuma günü başlayacak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ilk etabı 2021 yılında açılacak Ataköy-İkitelli Metro Hattı’nın çalışmalarını hızla sürdürüyor.

İBB'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; aktarma istasyonunun yapım çalışmaları sebebiyle, 11 Eylül’den itibaren M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı’nda metro seferleri bir süre Yenikapı - Ataköy / Şirinevler arasında gerçekleştirilecek. Ataköy-Şirinevler, Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi ve Atatürk Havalimanı duraklarına otobüs ile ulaşım sunulacak. 

Yapımı devam eden metronun, mevcut M1A Yenikapı – Atatürk Havalimanı Metrosu ile Yenibosna İstasyonu’nda entege olması için çalışmalar, 11 Eylül 2020 Cuma günü başlayacak.

Çalışma kapsamında, mevcut M1A Yenikapı – Atatürk Havalimanı Metrosu’nun Yenibosna İstasyonu’na yeraltından yaya yolu bağlantısı yapılacak. Entegrasyon çalışmaları sona erdiğinde, M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı ve M9 Ataköy-İkitelli hatları arasında konforlu ve hızlı aktarma fırsatı sunulacak. Yenikapı ile İkitelli bölgesi arasında raylı sistem ile tek aktarmayla kesintisiz ulaşım sağlanacak.

Yaklaşık 14 ay süreceği öngörülen projenin yapım sürecinde; Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi ve Atatürk Havalimanı istasyonları işletmeye kapatılacak. Atatürk Havalimanı yönüne devam etmek isteyen yolcular, Ataköy/Şirinevler istasyonunun çıkışında olacak İETT otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Mekik otobüs işletmesi, Ataköy-Şirinevler, Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi ve Atatürk Havalimanı duraklarına ulaşım sağlayacak. 

M9 ATAKÖY-İKİTELLİ METRO HATTI HAKKINDA

2021 yılında kısmi olarak açılması hedeflenen 12 istasyondan oluşan 13,4 kilometre uzunluğundaki hat tamamlandığında; Ataköy-İkitelli arasını 19,5 dakikaya düşürecek ve tek yönde saatte 35 bin yolcu taşıma kapasitesi olacak. 

Hat; İkitelli Sanayi İstasyonu’nda Bakırköy-Kirazlı - Başakşehir Metrosu, Mehmet Akif İstasyonu’nda Kabataş –Mecidiyeköy – Mahmutbey - Esenyurt Metrosu, Mimar Sinan İstasyonu’nda Kirazlı - Halkalı Metrosu, Yenibosna İstasyonu’nda Yenikapı - Atatürk Havalimanı Metrosu’yla, Ataköy istasyonunda ise  Marmaray  ile entegre olacak.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda ilk tren raylarda!


Geri Dön