28 / 04 / 2024

Ataköy-Yenibosna hattında yükselen projeler yeni bir siluet oluşturuyor!

Ataköy-Yenibosna hattında yükselen projeler yeni bir siluet oluşturuyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü yazısında Ataköy-Yenibosna hattında E5 üzerinde ardı ardına yükselen projeleri anlattı. İşte Tümer'in o yazısı...



Ataköy-Yenibosna hattında E5 üzerinde ardı ardına yükselen bloklarla yeni bir siluet oluşuyor. Kuzey-güney doğrultuda Metrobüs durağı ile Yenibosna Metro İstasyonu, doğu-batı yönünde Ataköy 9. Kısım ile Kültür Üniversitesi arasında kalan bölgede ardı ardına yeni projeler yükseliyor. Bu projeler tamamlandığında E5 aksı üzerinde farklı bir perspektif ile karşılaşacağız. Atatürk Havalimanı, Dünya Ticaret Merkezi, CNR Expo ve Kültür Üniversitesinin potansiyeli ile İstanbul'un diğer bölgelerine nazaran daha yoğun biçimde 1+1 ve ofis talebi gören bu hatta devam eden projelerden biri de Aşçıoğlu'nun Selenium Ataköy projesinden sonra komşu parsellerde başladığı Selenium Retro blokları. Yaklaşık 8 bin 600 metrekare, ince uzun dar bir parselde tasarlanan Retro blokları Mayıs 2017'de tamamlanacak. E5 aksı üzerinde ofis, deniz yönünde konut fonksiyonu yüklenmiş 18 katlı iki blok ve iki bloku bağlayan yatay kütlesi ile parselin dezavantajını avantaja çeviren bir proje. 



CUMBAYA MODERN YORUM



Toplam 100 milyon dolar yatırımla konut, ofis ve ticari alanlardan oluşan 396 ünitenin bulunduğu projede 2000 metrekare sosyal alan sağlanmış. Yaklaşık 87 ile 97 metrekare arasında değişen 2+1, 68 ile 85 metrekare arasında değişen 1+1 daireler, daha fazla ışık ve daha fazla ferah mekân algısına yönelik "cumba ve balkon" ile desteklenmiş. Mimari projenin en can alıcı noktası olan cephedeki hareketler de bu cumba ve balkonlar ile sağlanıyor. Her katta 2 adedi 2+1 olmak üzere 10 daireden oluşan blokta balkonsuz daire bulunmuyor. Ofis blokunda 786 metrekare alanda bölümlenebilir ofis katı şap ve sıva ile tesisat kapıda teslim ediliyor. Ofis blokunun altında yaklaşık 1000 metrekarelik bir restoranın E5 cepheli olarak hizmet vermesi planlanıyor. Yatay blokta kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, çok amaçlı kapalı spor alanları, üst terasta ise açık yüzme havuzu yer almış.



CEPHELERDEKİ DİL FARKI



Blokları sıradan olmaktan kurtaran en önemli özellik, dış cephede tercih edilen mimari dil. Cumba ve balkon önermeleri yanında, cepheyi parçalayan bölünmelerin yeri ile klasik giydirme cephenin çok dışına çıkılmış. Hem detayları hem referans performans değerleri hem de temizlenmesi açısından özel detayları gerektiren pahalı bir sistem ile farklı bir uygulama tercih edilmiş.



YATAY OFİSLERDE ATMOSFER



Proje kapsamında 28 adet yatay ofis ve mağaza yer alacak. Bu ofislere uygulanacak Retrofis konseptiyle yatırımcılar, ihtiyaçları kadar olanı seçebilecekler. Yatay bağlantı blokunun zemin katında yer alan ofisler, ışıklı bir iç koridor ve yeşil alanlar ile tip ofis katlarından ayrılıyor.



YÖNETİMİN SAĞLADIĞI HİZMETLER



Projede 675 bin Türk Lirası ile 1 milyon 168 bin Türk Lirası aralığında satışa sunulan dairelerin, yönetimi 2008 yılından bu yana hizmet veren SEClub tarafından sağlanacak. Selenium Twins, Selenium Plaza, Selenium Panorama, Selenium City, Capital Tower ve ParkONE gibi Aşçıoğlu'na ait projelerde hizmet veren grubun yönetim sistemlerine özel kurduğu markası faaliyetlerini rezidans yönetimi, tesis yönetimi, gayrimenkul danışmanlığı ve özel hizmetler başlıkları altında topluyor. Rezidans yönetimi kapsamında; günlük gazetelerin kapıya teslimi, kıymetli giysilerin kuru temizleme servisine iletilmesi, misafirlerin Lounge'larda ağırlanması, vale servisi, 24 saat özel sağlık hizmeti, ambulans ve doktor desteği gibi detaylı hizmetler sunuluyor. Profesyonel temizlik ekibi, ortak genel alan temizliğinden evlerin kişisel temizlik ihtiyaçlarına kadar tüm hizmetleri rutin olarak sağlıyor.


Esin TÜMER/Habertürk


Geri Dön