03 / 10 / 2024

Ataköy'deki Botanik Park Projesi askıya alındı!

Ataköy'deki Botanik Park Projesi askıya alındı!

Ataköy 7-8 kısım ile Atatürk Havalimanı arasındaki kamu arazisinin 450 dönümü, 1995 yılında Bakırköy Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nun üyesi Çevre Dostları Derneği öncülüğünde 'Botanik Par




  Bakırköy halkının yıllardır Botanik Park yapılmasını bekledikleri 'yeşil alan'a uçak pistinden sonra şimdi de yakıt tankları yerleştirildi...
Ataköy 7-8 kısım ile Atatürk Havalimanı arasındaki kamu arazisinin 450 dönümü, 1995 yılında Bakırköy Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nun üyesi Çevre Dostları Derneği öncülüğünde 'Botanik Park Projesi' kapsamında ağaçlandırıldı ve arazi imar planlarına 'yeşil alan' olarak kaydedildi. Ancak proje sonraki yıllarda rafa kaldırıldı ve ardından tamamen unutuldu. Bir süre önce ise bölgede farklı bir hareketlilik başladı.

MUHATAP BULAMADILAR
Durumu araştıran platform üyeleri beton yığınlarına ve uçak gazlarına karşı bölgeye nefes aldırması planlanan ve zaten bir kısmı sonradan uçak pistine ayrılan alana yakıt tankları konulacağını öğrendi. 6 tane dev yakıt tankı kısa sürede yereştirildi. Platform bu arada Ulaştırma Bakanlığı ve Başbakanlığa başvuruda bulundu ancak hiçbir yanıt alınamadı.

PATLAMAYA HAZIR BOMBA
Uçak pisti yapılırken de aynı duyarsızlıkla karşılaştıklarnı dile getiren platform üyeleri, 'Ayamama deresinin hemen yanında ve yerleşim alanlarına yaklaşık 100 metre mesafede olan bu dev yakıt tankları çirkin görünümleriyle çağdaş kent Ataköy imajını bozuyor. Ayrıca çok tehlikeli.. Bir sabotaj ya da depremde Ataköy cayır cayır yanar' diyor ve tankların en kısa zamanda kaldırılmasını talep ediyor.

Ataköy 7-8 Kısım ile Havalimanı arasındaki vadiye yerleştirilen 6 tank, konutlara 50 metre mesafede. Bölge sakinleri tankların patlaması endişesi ile diken üstünde...

Ataköylüler başından beri gerek pist uzatmasına gerekse yapılan bu dev yakıt tanklarına şiddetle tepki gösteriyorlar bizleri ve basını arayarak, yetkililere şikayetlerini bildirerek bu güzelim vadinin katline isyan ediyorlar.
Tüm yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. Halkın sağlığı ve huzurundan daha önemli hiçbir gerekçe olamaz. Devletler ve hükümetler onları yönetenler öncelikle halkın can ve mal güvenliğini, huzurunu sağlığını korumak zorundadırlar.
Bu çirkin görünümlü ve yaratacağı tehlikeyle halkı endişeye sokup huzurunu bozan yakıt tankı inşaatları derhal yıkılmaldır.
BAKIRKÖY SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU.
Güneş


Geri Dön