30 / 04 / 2024

Ataköylüler'den İBB'ye botanik park çağrısı!

Ataköylüler'den İBB'ye botanik park çağrısı!

İstanbul Ataköy 7-8. Kısım ile Ayamama Deresi arasındaki 450 dönümlük yeşil alanın tam ortasında kalan 3 dönümlük bölümün hastane yapılmak üzere etrafının çevrilmesi semt sakinlerini harekete geçirdi.



İstanbul Ataköy 7-8. Kısım ile Ayamama Deresi arasındaki 450 dönümlük yeşil alanın tam ortasında kalan 3 dönümlük bölümün Emlak Bankası A.Ş Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardım Vakfı tarafından hastane yapılmak üzere etrafının çevrilmesi semt sakinlerini harekete geçirdi. Ataköylüler, Bakırköy ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yeşil alanın tamamının "Botanik Park" olarak düzenlenmesi çağrısı yaptı. 


Botanik park yapılmasını istedikleri yeşil alanda önceki gün bir araya gelen Ataköylüler, son yeşil alanı korumak için imza kampanyası başlattı. Grup adına konuşan Bakırköy Çevre Dostları Derneği Başkanı Ülker Durukan, "Eğer buraya sahip çıkmazsak trafikten sokağa çıkamaz hale geleceğiz" dedi. 


TOPBAŞ SÖZ VERDİ


Yeşil alana daha önce yapılmak istenen külliye projesinin de toplanan 10 bin imza sayesinde İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından iptal edildiğini anımsatan Durukan, "Sayın Topbaş bize botanik park sözü verdi. Biz yazılı başvurumuzu yaptık. Burası bizim nefes aldığımız, deprem sonrası sığınacağımız tek yeşil alan" ifadelerini kullandı. 


Sözcü


Geri Dön