06 / 05 / 2024

Atakule GYO Genel Kurul toplantı sonucunu açıkladı

Atakule GYO Genel Kurul toplantı sonucunu açıkladı

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 28 Mart 2011 tarihinde gerçekleşen olağan Genel Kurul toplantısı sonucunu açıkladı. Şirket toplantıda alınan kararları ve görüşülen konuları bildirdi



ALINAN KARARLAR / GÖRÜŞÜLEN KONULAR:
Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin 2010 Mali Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 28.03.2011 Pazartesi günü saat 14.00'te, Kuleli Sokak No:3/3-4 GOP/Ankara adresinde bulunan Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Müdürlüğü'nde T.C.  Ankara  Valiliği Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nün 28.03.2011 tarih ve 13438 sayılı yazılarıyla görevlendirilen Bakanlık Komiseri Gökay YILMAZ gözetiminde yapılmıştır.

Toplantıya ait davet, Kanun ve Ana Sözleşme'de öngörüldüğü gibi ve gündemi de ihtiva edecek şekilde, Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nin 01.03.2011 tarih 7762 sayı ve 02.03.2011 tarih 7763 sayılı nüshasında Radikal ve Dünya Gazetelerinin 02.03.2011 tarihli nüshalarında ilan edilmek sureti ile ayrıca nama yazılı pay sahiplerine iadeli taahhütlü mektupla, vekaletname, toplantı gün ve gündeminin bildirilmesi sureti ile süresi içinde yapılmıştır.

Hazirun Cetveli'nin tetkikinde, Şirketin toplam 84.000.000 TL'lik çıkarılmış sermayesine tekabül eden 8.400.000.000 adet hissenin 6.831.247.730 hisselik bölümünün toplantıda vekaleten, 350.100 hisselik bölümünün ise asaleten temsil edildiğinin ve böylece gerek kanun ve gerekse Ana Sözleşme'de öngörülen asgari toplantı nisabının mevcut olduğunun anlaşılması üzerine toplantı açılarak gündemin görüşülmesine geçilmiştir.

1. Toplantının açılışını takiben, Başkanlık Divanının teşkiline geçildi. Divan Başkanlığına; Faik Fergün ÖZBAL'ın, oy toplayıcılığa; Hale VARDAR'ın ve k tipliğe Mehmet GÜLERMAN'ın seçilmelerine, katılanların oybirliği ile karar verildi.

2. Genel Kurul tutanaklarının imzalanması için divan heyetine yetki verilmesine katılanların oybirliği ile karar verildi.

3. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ile Denetçiler Raporu'nun önceden ortakların incelemesine sunulmuş olması nedeniyle, sadece denetçiler raporu okunarak doğrudan müzakerelere geçilmesi teklif ve kabul olunduğundan, denetçi raporu okundu ve müzakere edildi.

4. 2010 Mali Yılına ilişkin Bağımsız Dış Denetim Raporu okundu.

5. 2010 Yılı Bilanço kar/zarar cetvellerinin önceden ortakların incelenmesine sunulmuş olması nedeniyle, yalnızca kar/zarar cetvellerinin okunarak doğrudan müzakerelere geçilmesi teklif ve kabul olunduğundan, kar/zarar cetvelleri okundu, müzakere edildi. Yapılan oylama sonucunda bilanço kar ve zarar hesapları katılanların oy birliği ile onaylandı.

6. Yapılan oylama sonucunda Yönetim Kurulu Üyeleri oybirliği ile ayrı ayrı ibra edildiler. Yine Yapılan oylama sonucunda denetçiler oybirliği ile ayrı ayrı ibra edildiler. Yönetim Kurulu Üyeleri kendi ibralarında oy kullanmadılar.

7. 2010 Mali Yılı karının dağıtılmasına ilişkin Yönetim Kurulu teklifi okundu.Yönetim Kurulu teklifinin kabul edilmesine, Sermaye Piyasası Kurulu'nun kar dağıtımına ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde Şirket kar dağıtım politikasına uygun olarak Şirket Ana Sözleşmesi'nin "Kar Dağıtımı" başlıklı 31. maddesine göre; 2010 Mali Yılı safi dönem karının 2.520.000 (ikimilyonbeşyüzyirmibin) TL'lik kısmının, ekli kar dağıtımı önerisinde gösterilen şekilde, Şirketimiz ödenmiş sermayesinin %3 (yüzdeüç)'ü oranında (brüt=net) ortaklara nakit olarak dağıtılmasına, müteakip işlemlerin tamamlanması hususunda Şirket Genel Müdürlüğü'nün yetkili kılınmasına oybirliğiyle karar verilmiştir.

8. Sermaye Piyasası Kurulunun 04.07.2003 tarih ve 35/835 sayılı kararı ile kabul edilen, 07.02.2005 tarih ve 4/100 sayılı kararı ile düzeltme ve eklemeleri yapılan, Şirketimizin 2010 yılı Faaliyet Raporunda yer verilen "Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Raporu" hakkında verilen yazılı önerge Ortakların bilgisine sunulmuş ve ortaklarca kabul edilmiştir.

9. Ortaklarca Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerine verilecek ücret hususundaki önerge okunmuş ve müzakere edilmiştir. Yönetim Kurulu Üyelerine aylık net 2.000,00 (İkibin) TL ve Denetim Kurulu Üyelerine aylık net 1.500,00 (Binbeşyüz) TL ücret ödenmesine ve bu ücretlerde bir sonraki Olağan Genel Kurul'a kadar artış yapılmamasına katılanların oybirliği ile karar verilmiştir.

10. Şirketin Yönetim Kurulu Üyeliklerine; 1 yıl süre ile görev yapmak üzere İsmail TARMAN, Mehmet TARMAN, MURAT TARMAN, Mustafa TARMAN, Efe TARMAN, Mehmet GENECİ (Bağımsız) ve Faik Fergün ÖZBAL (Bağımsız)'ın, Denetim Kurulu Üyeliklerine ise Nebil ERBİL ve Evren COŞKUNER'in seçilmelerine oybirliği ile karar verilmiştir.

11. Şirketin Yatırım Stratejileri hakkındaki önerge Genel Kurul'un bilgisine sunulmuştur.

12. Şirket Yönetim Kurulu'nun 03.07.2009 tarih 731 sayılı kararı ile revize edilen Şirket Bilgilendirme Politikası ile ilgili gündem maddesi görüşülmüş ve Bilgilendirme Politikasının aynen devamına karar verilmiştir.

13. Şirket ortaklarından Uğur DEMİR ve Bülent DAĞDEVİREN, Şirketin yatırım planları konusunda bilgi talebinde bulunmuştur. Kendilerine Şirket Genel Müdürü Mehmet ARPACI tarafından bilgi verilmiştir.

14. Başka söz alan olmadığından, görüşülecek başka konu kalmadığından ve alınan kararlara itiraz eden olmadığından toplantıya son verilmiştir.

Genel kurul toplantı tutanağı, hazirun cetveli,  kurumsal yönetim ilkeleri uyum raporu ve kar dağıtım tablosu ekte yeralmaktadır.
 


Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

Geri Dön