29 / 04 / 2024

Atakum'da yeşil adıma 800 destek!

Atakum'da yeşil adıma 800 destek!

Yeni yapılacak binalara fidan dikme zorunluluğu getiren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Kısa sürede 800 fidan dikimi için talep aldık. Fidanlar yakında toprakla buluşacak Rakam her geçen gün artacak'' dedi.



Atakum İlçesinde yeni yapılacak binalarda daire ve dükkan sayısı kadar fidan dikilmemesi halinde ruhsat vermeyeceklerini açıklayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, atılan bu adıma vatandaşlann büyük destek verdiğini belirtti. 



Atakum Belediye Başkanı Ishak Taşçı, ilçede yeşil alanların çoğalmasını hedefleyerek başlattıktan uygulama kapsamında gelen talep doğrultusunda ilk etapta 930 fidan toprakla buluşacağını belirtti. Başkan Taşçı, "Daha yeşil bir Atakum için hayata geçirdiğimiz proje kapsamındayeni yapılan binalarda daire ve dükkan sayısı kadar fidan dikimi yapılmaması halinde ruhsat vermeyeceğimizi açıklamıştık. Bu kapsamda hem yeni yapılar» binalar hem de mevcut binalar için vatandaşlanmızdan ciddi bir talep alıyoruz. Kısa sürede 800 fidanın dikimi için talep aldık. Bu rakam her geçen gün daha da artıyor. 



Vatandaşlarımızın gösterdiği bu duyarlh lık, daha yeşil bir Atakum için aynı heyecanı yaşadığım izin göstergesi oldu. Bu hedefe ulaşma anlamında destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.  



ATAKUM HALKINDAN DUYARLILIK 

Atakum'da önümüzdeki haftadan itibaren fidanların toprakla buluşmasını saglayacaklannı belirten Başkan Taşa, "Kısa bir süre önce Atakum'da Yeşil Adım' sloganıyla hayata geçirdiğimiz projeye gösterilen ilgi karşısında son derece memnunum İnanıyorum ki 2015yılı sonuna kadar ciddi bir mesafe kat etmiş olacağız. Yeşili, doğasıyla rreşhur Karadeniz Bölgesfnin en yeşil yaşam merkezi biz olacağız. Eşsiz sahilimiz, masmavi denizimize yemyeşil ilçe yapımızı da ekleyeceğiz Bunun için vatandaştan mızdan da destek almamız gerekiyordu Atakum halkı da bu konuda büyük bir duyarlılık gösterdi. Önümüzdeki haftadan itibaren fidan dikimlerine başlayacağız" şeklinde konuştu. 


Zafer


Geri Dön