05 / 05 / 2024

Ataşehir Belediyesi Çevre Konulu Ulusal Kısa Film Yarışması düzenliyor!

Ataşehir Belediyesi Çevre Konulu Ulusal Kısa Film Yarışması düzenliyor!

Ataşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ataşehir Belediyesi Çevre Konulu Ulusal Kısa Film Yarışması’ nın ikincisi 3-5 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor...



Ataşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ataşehir Belediyesi Çevre Konulu Ulusal Kısa Film Yarışması’nın ikincisi 3-5 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

 

Küresel iklim değişikliğinin etkilerinin hızla yaşandığı günümüzde; çevre bilincini arttırarak, ilerleyen yıllarda daha temiz ve daha yaşanabilir bir çevreye kavuşma hedefiyle hareket eden Ataşehir Belediyesi, bu bağlamda farkındalık yaratmak ve çevre için film üretenleri desteklemek amacını gütmektedir.

 

Toplam para ödülü 30.000 TL

 

İkinci kez düzenlenen yarışmada Geri Dönüşmez Filmler, toplam 30.000 TL ödül için yarışıyor. Toplam 70 filmin katıldığı yarışmada, Amatör Kategoride 8, Profesyonel Kategoride ise 12 film ön elemeyi geçerek finale kaldı. Yarışma kapsamında bu filmlerin gösterimi ve özel gösterimlerin yanı sıra 8 haftalık bir sinema atölyesi düzenlendi. Finale kalan filmlerin yönetmenlerini, atölye katılımcılarını ve sinemaseverleri buluşturacak etkinlikler 3 ve 4 Haziran 2014 tarihlerinde Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Etkinlik ve Sergi Salonu’nda (Novada AVM 3.kat) gerçekleştirilecektir.

 

5 Haziran günü Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda (Novada AVM 4.kat)  düzenlenecek ödül töreninin sunuculuğunu Janset Paçal üstlenecek ve Gülcan Altan’ın dinletisiyle renk katacağı gecede ödüller sahipleriyle buluşacaktır.

 

Yarışma jüri üyeleri:

 

İlksen Başarır – Yönetmen, Senarist

Hüseyin Karabey - Yönetmen

Ayten Kartal - Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü

Hasan Özgen - Belgesel Yönetmeni, Yazar

Olkan Özyurt - Gazeteci, Sinema Yazarı

 

Ayrıntılı bilgi, program ve katalog içerikleri için: www.atasehirkisafilm.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


Geri Dön