28 / 04 / 2024

Yeşil Kamera Kısa Film Yarışması'nda dereceye girenler belli oldu!

Yeşil Kamera Kısa Film Yarışması'nda dereceye girenler belli oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Yeşil Kamera Kısa Film Yarışması’nın Ediz Hun başkanlığındaki jüri üyeleri, dereceye giren filmleri belirledi...



Ana teması çevre sorunları olan yarışma için 65 üniversiteden 170 başvuru yapıldı. 8 Haziran’da ödüllerin dağıtılacağı yarışmada, birinci olan proje 30 bin TL’lik büyük ödülün sahibi olacak.


Gençlerin çevreye olan duyarlılıklarını artırmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen kısa film yarışmasına başvuruları tehlikeli atıklar, atık yağlar, özel atıklar, sanayi sürdürülebilir ekonomi, iklim değişikliği gibi beş farklı kategoride değerlendirdi. Bu yıl yoğun bir katılımın gözlendiği Yeşil Kamera film yarışmasına 65 üniversiteden 170 proje başvurdu.


Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Deniz ve Kıyı Yönetimi Daire Başkanlığı’nın katkıları ile gerçekleşen kısa film yarışmasının jüri üyeleri ise ünlü isimlerden oluşuyor. Çevre konusunda duyarlığı ile tanınan ünlü aktör Ediz Hun’un başkanlığında bir araya gelen jüride yönetmen Reis Çelik ve Kudret Sözer yer alıyor.


Toplam ödül 84 bin 500 TL


Gençlerin bakış açılarındaki zenginlikten yararlanmak adına Yeşil Kamera film yarışmasını hayata geçiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 8 Haziran 2013 tarihinde geçekleşecek ödül töreninde başarılı olan katılımcılara toplamda 84 bin 500 TL’lik para ödülü dağıtılacak.


Çevre Oscar’ı ödülünü kazanan bir projeye 30 bin TL, beş farklı kategorinin birincisine 5 bin TL, ikincisine 3 bin TL ve üçüncüsüne de bin 500 TL para ödülü verecek. Öğrencilerden kendi filmlerinin afişlerini de hazırlamalarını isteyen Bakanlık, öğrencilere bu konuda da bir sürpriz yaparak en iyi afiş alanında da dereceye giren kısa film projelerini ödüllendirecek.



“Gençler Tehlikenin Farkında”


Yarışma ile ilgili değerlendirmede bulunan jüri başkanı Ediz Hun, gençliğin çevresel konulara karşı çok duyarlı olduğunu, yarınlara sağlıklı şekilde ulaşabilmek adına da bu gençliğin projelerine ve bakış açılarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.


Bütün dinlerin ve değerlerin, çevre konusunda çok hassas olduğuna işaret eden yönetmen Reis Çelik ise “Gelecek nesillerin varlığını devam ettirebilmeleri adına kültür ve çevre en önemli hayati konulardır. İnsanların biri birisine saygı duyması gerekiyor. Bu proje hem bir kültür hem de çevre projesidir. Bu ikisi olmadan gelecekte hayat ve yaşam adına hiçbir şey olmaz. Bakanlığa bu büyük projesinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.


Geri Dön