05 / 05 / 2024

Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması ne durumda?

Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması ne durumda?

Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması'nda planlama çalışmaları devam ediyor. Henüz başlanmayan Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması projesinin tamamlanma tarihi de belirlenmedi.



Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından açıklanan projelerden Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması'nda çalışmalar henüz başlamadı. 


Söz konusu Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması; Küçükbakkalköy’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Katı Atık Aktarma İstasyonu’nu kaldırarak, imar planında belediye hizmet alanında kalan parsele yapılacak.


Çocuklar, Bilim Müzesi’nde “Keşif Metodu” ile bilimin temelini oluşturan prensip ve kuramları oynayarak, gözleyerek, deneyler yaparak öğrenecekler. Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi'nde interaktif öğrenme istasyonları, aktif deney laboratuvarları yer alacak.


Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması'nın panorama kısmında ise Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet öyküsünün 3 boyutlu hali izlenebilecek. 


3 boyutlu görsellerin kullanılacağı panorama yakın tarihimizi en doğru şekilde gelecek nesillere aktaracak. Projede, tarih derslerinin işlenmesi için tüm okulların yararlanabileceği derslikler ve eğitim amaçlı sinema salonları da yer alacak.


Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması nerede?


Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması ne durumda?


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön