27 / 04 / 2024

Ataşehir Modern inşaatında son durum ne?

Ataşehir Modern inşaatında son durum ne?

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, inşaatı devam eden Ataşehir Modern projesi hakkında bilgi verdi. 



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, 2020 yılı faaliyetleri ve 2021 yılı hedeflerine ilişkin basın mensuplarıyla sohbet toplantısı düzenledi.Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Gülal, Balkaner Grubu'na yönelik çalışmalar kapsamında Ataşehir'de "Ataşehir Modern" inşaatı hakkında bilgi paylaştı. 

Gülal proje hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Lansman yaparak satışa çıkacağız. 1113 konutluk, 3 bloklu bir proje. 70 ticari alan var, 1 artı 1'den, 5 artı 1'e kadar farklı büyüklükte daireler var. Oradan 1 milyar lira kamu alacağı tahsili yapabiliriz diye öngörümüz var. Onunla da meşhur Balkaner Dosyası'nı kapatmış olacağız." 

Ataşehir Modern inşaatında son durum ne?

TMSF kayyumunda yönetilen inşaat şirketlerinden Fi Yapı konusunun "çözümsüz" olduğunu söyleyen Gülal, şirketin kasasında para olmadığını söyledi.

Ataşehir Modern inşaatında son durum ne?

Gülal, konuya yönelik şunları söyledi: 

"Ne devlet ne TMSF geri alamayacağı bir kuruşu buraya koyar. Fi Yapı'nın Dikili'de bir tane adası var. Satalım diye planlıyoruz, ihale yapalım. Dönemsel olarak şartlar uygun değil, biraz daha beklemek lazım. Adanın satışıyla en azından mağduriyetlerin bir kısmını gideririz diye düşünüyoruz. Ada için 50 milyon avro değerleme yapıldı. Bu da inşaatların tamamlanmasına yetmiyor, çok daha fazla nakde ihtiyaç var."
 
Ataşehir Modern'de satışlar başlıyor!


Geri Dön