28 / 04 / 2024

Ataşehir Sitespor sahası Gençlik Spor Bakanlığı'na devredildi!

Ataşehir Sitespor sahası Gençlik Spor Bakanlığı'na devredildi!

31 Mart seçimleri sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yaklaşık 47 gün yöneten kayyımın, Ataşehir Sitespor sahasını devrettiği ortaya çıktı.




Ekrem İmamoğlu'nun 6 Mayıs tarihinde görevden alınmasında sonra 23 Haziran seçimlerini beklemeden Yukarı Dullu'daki 9047 metrekarelik hazine arazisi, üst kullanıcı pozisyonundaki Sitespor Kulübü'ne sorulmadan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kayyım yönetiminin kararı ile Gençlik Spor Bakanlığı'na verildi. Cumhuriyet gazetesinden Arif Kızılyalın'ın haberine göre, Sitespor Kulübü Başkanı Cihan Bilgin, 23 Haziran seçimleri öncesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen yetkililerin ellerindeki Cumhurbaşkanlığı kararnamesini göstererek, tesisin boşaltılmasını istediklerini belirtti.

Bakanlık yetkililieri çevredeki gençleri kötü alışkanlıklardan ve bağımlılıktan uzak tutmak amacıyla 30 yıl önce İBB teşviki ile kurulan İstanbul Site Spor’un sahasındaki tespit, tahsis ve tahliye işlemlerini de başlattı.

1990'da spor alanı olarak belirlenen dönemin iktidarı tarafından İBB’ye verilen 2 parsellik arazi, bölgenin en büyük amatör küme kulübü olan Sitespor başta olmak üzere diğer federe ve gayrı federe kulüplere tahsis edildi. O günden sonra Sitespor Kulübü Derneği 30 yılı aşkın süredir su, elektrik ve doğal gaz gibi giderleri de ödemeye başladı. Ecrimisil yükümlülüğünü de yerine getiren Sitespor'un binlerce amatör futbolcuya ev sahipliği yapan sahanın bakımını da Ataşehir Belediyesi üstlenmişti. Kapısına kilit vurulacağı günü bekleyen Sitespor sahasının büyük olasılıkla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yurt yapılacağı belirtildi.
Böylelikle 23 Haziran 2019 öncesi miting alanlarında, "Kayyım yönetimini uyarıyorum, 23 Haziran öncesi kenti bağlayıcı kararlar almayın" diyen Ekrem İmamoğlu'nun iddiaları doğru çıktı. İstanbul'da birçok tesisin ve arazinin çeşitli bakanlıklara dağıtıldığı biliniyor.


 


Geri Dön