29 / 04 / 2024

Ataşehir Yeni Hayat Gençlik Merkezi açılıyor!

Ataşehir Yeni Hayat Gençlik Merkezi açılıyor!

Ataşehir Belediyesi’nin bağımlılıkla mücadele için hazırladığı Yeni Hayat Projesi kapsamında Yeni Çamlıca Mahallesi’nde Yeni Hayat Gençlik Merkezi kuruldu. Merkezden 12-26 yaş grubundaki çocuk, genç ve aileleri yararlanacak.




Ataşehir Belediyesi’nin bağımlılıkla mücadele için hazırladığı Yeni Hayat Projesi kapsamında Yeni Çamlıca Mahallesi’nde Yeni Hayat Gençlik Merkezi kuruldu.

Alkol ve madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında önleme ve rehabilitasyon hizmetleri verilecek bu merkezden 12-26 yaş grubundaki çocuk, genç ve aileleri yararlanacak.

Bu merkezde hizmet alacaklar; kendisi başvuru yapan, okullardan rehber öğretmenlerin yapacağı yönlendirmeler ve okul aile birliklerinin yönlendirdiği kişilerden oluşacak. Kişilerin Merkeze yönlendirilmesinde proje ortağı olan Ataşehir Kaymakamlığı ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de destek olacak.

Merkezde psiko-sosyal servis faaliyetleri kapsamında risk grubundaki gençler ve aileleriyle bireysel görüşme ve grup çalışmaları yapılacak, aile içi iletişim seminerleri ve yaşam becerileri grup çalışmaları yürütülecek. Psikodrama çalışmaları da yapılacak.

Hobi atölyeleri kapsamında; seramik, maket atölyeleri ve gym salonu hizmet verecek. 

Merkezde bulunan Ataşehir Belediyesi Çağrı Merkezi Personeli de kaygılı ebeveynlerle ilk görüşme ve yönlendirmeleri yapacak.

Yeni Çamlıca Mahallesi Dursunbey Caddesi No:2 adresinde hizmet verecek Merkezde; seramik, maket ve seminer salonları ile proje ofisi ve spor salonu bulunuyor.

 



Ataşehir Belediyesi Yeni Hayat Projesi

Ataşehir Belediyesi tarafından yürütülen, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Ataşehir Kaymakamlığı ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de proje ortakları olduğu “Yeni Hayat Projesi”nin iştirakçiliğini de Üsküdar Üniversitesi yapıyor.

01.10.2015 tarihinde başlayan ve 12 ay sürecek “Yeni Hayat” projesi ile;

•          150 gencin yaşam becerileri grup çalışmasına katılması,

•          25 gencin seramik ve 25 gencin de gemi & uçak maket yapı hobi faaliyetlerine katılması,

•          Çevredeki tüm gençlerin gym ve açık alandaki tesisler aracılığı ile sportif aktivitelere katılması,

•          500 genç ve 1000 ebeveynin psikolojik ve sosyal destek alması,

•          135 ebeveynin ebeveynlik becerileri, aile içi iletişim, ebeveyn – genç ilişkileri üzerine yapılacak bireysel ve grup çalışmalarına katılması,

•          15 genç ve 15 ebeveynin psikodrama grup terapisine katılması,

•          10.000 gencin Bağımlılıkla Mücadele kampanyası etkinlikleri ile bağımlılığa karşı farkındalığının artırılması hedefleniyor.


Ataşehir Belediyesi


Geri Dön