Ataşehir, üniversitelerin de gözdesi oldu!
İstanbul'un yeni finans merkezi Ataşehir, konut ve ofisten sonra şimdi de üniversitelerin gözdesi...
İstanbul'un Finans Merkezi olması için devlet bankalarının ve finans kuruluşlarının merkezlerinin taşınacağı Ataşehir'de Ziraat Bankası ve Halbank'ın ardından, Merkez Bankası, Vakıfbank ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun merkez binalarının inşa edileceği bölgede şimdi de üniversite kurmak için harekete geçildi. Finans merkezi için arazilerin tahsisleri yapılırken bölgenin tek üniversitesi olan Yeditepe'nin haricinde Fenerbahçe Spor Kulübü ve Acıbadem Hastanesi'de üniversite kurmak için girişimlere başladı. 47 dönümlük arazide bulunan Yeditepe Üniversitesi'ne 25 dönümlük arazide Acıbadem, 29 dönümlük arazide de Fenerbahçe üniversite ekleniyor. 1997 yılında 20 yıllığına Hazine'den kiralanan araziye kurulacak Fenerbahçe Üniversitesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde gündeme alınarak, İBB meclisine getirilecek. Acıbadem Grubu'nun kuracağı Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin mülkiyet ve plan süreci ise devam ediyor.
`Ataşehir marka olma yolunda ileriyor'
Yaklaşık 570 dönümlük bir alanda yapılması düşünülen Finans Merkezi'nden sonra üniversite kurmak isteyen şirketler bölgede harıl harıl arazi arıyor. Kayışdağı'nın konumu itibariyle üniversite alanlarının kurulması için çok önemli bir cazibe merkezi olduğuna belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Yerel seçimlerden önce Üsküdar, Kadıköy'den ve Ümraniye'den bazı mahallelerin katılımıyla Ataşehir İlçesi oluştu. Ataşehir'de simge cadde, kültür merkezi, tiyatro salonu, devlet üniversitesi yok. Biz bütün bunları yeni palanlıyoruz. Ataşehir'in adına yakışır bir marka olabilmesi için kültür, sanat, spor, eğitim, yeşil alanları ve merkezleri oluşturmamız lazım."
Yeni hastane ve üniverseler daha da değer katacak
Ataşehir'de konut ve ticari gayrimenkulün inşa edilebileceği alanlar yok denecek kadar az. TEM ve E - 5'ten kolay ve rahat ulaşımın olması ilçesinin cazibesini artırırken yeni yapılan bağlantı yolları ilçeye ilgili arttırıyor. Bölgede özel hastanelerin, üniversitelerin ve okulların bulunmasının Ataşehir'e değer katacağını belirten İlgezdi "Bölgenin finans merkezi olarak planlanan kısımlarının olmasının avantajlarını dikkate aldık. Marka projeler, üniversiteler, eğitim tesisleri çoğaldıkça buradan kazanan Ataşehir halkı olacaktır. Üniversitelerin Ataşehir'de olması, önümüzdeki günlerde bu sayının artmasını bekliyorum."
Yatırımcı için çekim merkezi
Ataşehir, geçtiğimiz ay yapılan 1.1 milyar dolarlık tarihi ihale sonrasında dikkatleri bir kez daha üzerine çekmeyi başardı.Ortaya çıkan rakamın büyüklüğü dışında sıradan bir arsa satışı gibi görünecek bu ihale, aslında Ataşehir'in geleceği açısından çok değerli bilgiler içeriyor. Öncelikle, İETT'nin Levent'teki ve Karayolları'nın Zincirlikuyu arazisiyle birlikte en büyük katılımlı ihalelerden biri oldu. Emlak GYO'nun ihale şartnamesini tam 14 şirket almıştı. İlginin bu kadar yüksek olması, Ataşehir'in pek çok açıdan çekim noktası olmasından kaynaklanıyor. Öte yandan, ilçe, Anadolu yakasında bir prestij noktası haline de gelmiş durumda.
Sabah Emlak/Erhan Öztürk