19 / 05 / 2024

Ataşehir'de Ramazan davulcuları, belediye kontrolü altında!

Ataşehir'de Ramazan davulcuları, belediye kontrolü altında!

Ataşehir Belediyesi, son yıllarda bahşiş toplama konusunda istismarlar yaşanması ve farklı saatlerde yüksek ses dolayısıyla rahatsızlık yaratması nedeniyle Ramazan davulcularını denetim altında tutacak



Zabıta Müdürlüğü tarafından izin verilen 20 Ramazan davulcusuna görevli kartı dağıtılırken, dağıtılan bu görevli kartlarında; davulcunun kimliği, hangi mahallede ve hangi yıl davul çalabileceği bilgileri bulunuyor.

 

Ayrıca çıkardıkları sesin rahatsızlık yaratması sebebiyle bu sene plastik malzemeden yapılan davullara izin verilmezken, bütün davulculara deri davul kullanma zorunluluğu getirildi.

 

Vatandaşlardan istek dışı para toplanmasının önlenmesi ve diğer şikayetler için davulcular gece denetim ekipleri tarafından kontrol edilecek. Vatandaşlar, izinsiz davulcu olduklarından şüphe ettiği kişileri veya konuya ilişkin tüm şikayetlerini Ataşehir Belediyesi’nin 0216 570 50 00 numaralı santral hattına bildirebilecek. Vatandaşların memnuniyet ve şikayetleri göz önüne alınarak gelecek yıllar için önlemler alınacak.   


Geri Dön