30 / 04 / 2024

Ataşehir'deki halin yerine turizm alanı yapılacak!

Ataşehir'deki halin yerine turizm alanı yapılacak!

Ataşehir'deki halin 89 dönümlük arazisi turizm ve ticaret alanı oluyor. Bu arsaya alışveriş merkezi, hastane ya da banka yapılabilecek..  



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ataşehir'de bulunan sebze meyve halinin yer aldığı 89 dönümlük araziyi turizm ve ticaret alanına dönüştürecek. Yeni plan değişikliğiyle alana otel, finans ve eğlence merkezi kurulabilecek.

istanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak Müdürlüğü, Ataşehir'deki hal alanının turizm-ticaret alanına dönüştürülmesini talep etti. Müdürlüğün talebini görüşen ÎBB imar ve Bayındırlık Komisyonu arazinin turizm-ticaret alanına alınmasını oy çokluğuyla kabul etti. Istanbul-Ankara D-100 Karayolu üzerinde yer alan araziye yapılması öngörülen inşaat için yükseklik sınırlaması getirilmedi. Planda yapılan değişiklikle 250 bin metrekare inşaat yapılma hakkı tanınan yere, konaklama tesisleri, iş ve alışveriş merkezi, özel sağlık ve eğitim tesislerinin yanı sıra, banka ve finans kurumları inşa edilebilecek.

YENİ HAL TUZLA'YA YAPILACAK
Şehir trafiğini de etkileyen halin Tuzla'ya taşınmasına karar veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Aydmtepe, içmeler, Şifa, Mimar Sinan, Aydınlı mahallelerinde toplam 675 bin 441 metrekarelik alanı hal alanı olarak belirledi. Tuzla'da TEM ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na çok yakın bir alanda yer alacak olan sebze-meyve hali için belirlenen güzergâhta bir dizi kavşak ve yol çalışması yapılacak. Tuzla'ya yapılacak halden izmit de yaralanabilecek.
Sabah Metropol

 


Geri Dön