29 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı 22 bin metrekare genişleyecek

Atatürk Havalimanı 22 bin metrekare genişleyecek

Atatürk Havalimanı'ndaki iç ve  dış hatlar terminalleri, yolcu trafiğinin yıldan yıla artmasının ittiği sıkıntı nedeniyle genişletiliyor



'Atatürk Havalimanı Gelişim Projesi' adıyla terminallerin büyümesini ayacak inşaat çalışmaları, tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul Atatürk alimanı Dış Hatlar Terminali, 268 bin metrekare, İç Hatlar Terminali ise 62 bin metrekarelik alana yayılıyor, ave bina inşaatının bu yıl amlanmasıyla birlikte, dış hatlar linali 17 bin 920 metrekare büyüyecek, et körüğün yer alacağı ek binada i bilet satış noktaları açılacak. İç hatlar terminali ise dış hatlardan len alanla 4 bin 557 metrekare daha genişleyecek. Bu ilaveler ile iç hatlarda yılda yaklaşık 1 milyon 200 bin yolcu, dış hatlarda yılda 3 milyon 500 bin ilave yolcu kapasitesi artışı sağlanacak. Ayrıca 29 bin 500 metrakare ilave otopark da hizmete girecek.

VAKİT KAYBINA SON

 İlave körüklerle birlikte iç hatlarda körük sayısı toplamda 15'e çıkacak. Böylece yolcular terminalden vakit kaybetmeden uçağına binebilecek. Ek binanın hizmete girmesiyle apron ve yolcu trafiği daha da rahatlayacak. İç hatlar terminali körükleri ile terminal içindeki sistemlerin yenilenmesi çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.

Atatürk Havalimanı'nın genişlemesiyle ilgili geçtiğimiz yıl DHMİ ile TAV İstanbul arasında, karşılığında süre uzatımı olmadan ve belirli gelirlerin paylaşımı esasına göre bir ek sözleşme imzalanmıştı. Atatürk Havalimanı iç ve dış hatlar terminalleri, TAV tarafından işletiliyor. Günde ortalama 650 - 700 uçağın kullandığı Atatürk Havalimanı, aynı zamanda her gün yaklaşık 70 bin yolcuya hizmet veriyor. Yoğun dönemlerde ise günlük yolcu sayısı 95-100 bine, iniş kalkış yapan uçak sayısı ise 900- 950'e ulaşıyor.
Gökhan Artan/Gazete Habertürk


Geri Dön