04 / 05 / 2024

Atatürk Havalimanı 48 saatte taşınacak!

Atatürk Havalimanı 48 saatte taşınacak!

Tamamlandığında 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak olan İstanbul Yeni Havalimanı 4 fazda tamamlanacak. 29 Ekim'de resmi açılış töreninin yapılacağı havalimanı için yapılan taşınma planı genel hatlarıyla tamamlandı...



Tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olma özelliğine sahip olacak olan 3. havalimanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve devlet erkanının katılacağı bir törenle açılacak fakat 29 Ekim'de hizmet vermeye başlamayacak. 


3. havalimanının 29 Ekim'de resmi açılış seremonisi yapılacak. Sadece Cumhurbaşkanı ile diğer VIP konukları taşıyan uçaklar havalimanına iniş-kalkış yapacak.


Tatile denk geliyor

Akşam Gazetesi'nden Süleyman Şen'in haberine göre,  Türk Hava Yolları olmak üzere havayolu şirketleri, Atatürk Havalimanı’ndan 3. havalimanına geçişi 3 günlük tatil nedeniyle 29 Ekim yerine 30 ve 31 Ekim’de yapmak istiyor. 


Atatürk Havalimanı’ndan yeni havalimanına taşınma sürecinin 48 saatte tammalnması hedefleniyor. Taşınma için tüm detaylar planlandı. Plana göre, 30 ve 31 Ekim olmak üzere 2 gün boyunca yabancı havayolları İstanbul’a uçuş yapmayacak. Yoğunluğu azaltarak geçişin daha kolay gerçekleşmesini amaçlayan bu durum, İstanbul’a sefer yapan yabancı havayolu şirketlerine bildirilecek.


2 gün bilet kesilmeyecek

Söz konusu şirketler İstanbul için 30 ve 31 Ekim'd bilet kesmeyecek. Onur Havayolları ve Atlasglobal gibi özel havayolu şirketleri ilk 12 saatlik süre boyunca uçuş yapmayacak.


Arka arkaya havalanacaklar

THY taşınma nedeniyle 18 saat uçuş yapmayacak. Bu süre için bilet satılmayacak.  THY, uçaklarını Atatürk Havalimanı’ndan havalandırarak Yeni Havalimanı’na indirmeyi planlıyor. 


Yerde duran araçlar için ise karayolu kullanılacak. 48 saatin sonunda İstanbul Yeni Havalimanı saatte 35 iniş, 35 kalkış olmak üzere uçaklara hizmet verecek.


Yoğun bir trafik

Taşınma planı genel hatlarıyla netleşmiş durumda. 30 Ekim gecesi saat 01.00’den itibaren Yeşilköy’den İstanbul’un Karadeniz yönüne kara ve havadan yoğun bir trafik yaşanacak.


Geri Dön