01 / 05 / 2024

Atatürk Havalimanı camii yenilenecek!

Atatürk Havalimanı camii yenilenecek!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine Atatürk Havalimanı'ndaki Taksiciler Kooperatifi Camii'nin yenilenmesine karar verildi. VIP Protokol yoluna taşan camii için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin proje hazırladığı öğrenildi...



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine Atatürk Havalimanı'ndaki Taksiciler Kooperatifi Camii'nin yenilenmesine karar verildi. Cemaati Cuma namazlarında VIP Protokol yoluna taşan camii için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin proje hazırladığı öğrenildi.Başbakan Erdoğan'ın VIP yolu üzerindeki cami için 'Atatürk Havalimanı gibi modern bir yere projesi farklı daha geniş bir camii yapılmalı' görüşü büyükşehir belediyesini harekete geçirdi. Başkan Kadir Topbaş ve ekibi proje için hazırlıklarını sürdürürken, caminin bulunduğu yerde mi yıkılıp yapılacağı yoksa başka bir yerde mi inşa edileceğine henüz karar verilmedi. Kubbe altında 3 bin 500 kadar kişinin ibadet yapabileceği şekilde tasarlanan camiye yer tespiti için Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkililerinin araştırmalarını sürdürdüğü belirtildi.

YERİ DEÄžİşžTİRİLMESİN

Mevcut camiiyi yaptırırken birçok zorlukla karşılaştıklarını belirten havalimanı taksicileri; caminin başka yerde inşa edilmemesi talebinde bulundu. Kooperatif Başkanı Fahrettin Can, 'Camiyi yaptırırken Taksim'e cami yapılmasından daha fazla zorlandık. Uluslararası bir yerde cam imi olur, camii yapılırsa kilise, havra da yapılmalı diyenler çıktı. Minareye bile izin verilmiyordu, zorla yaptırdık.' ifadesiyle emeklerinin çok olduğundan söz etti.

STADYUM BENZETMESİ

İmam Mustafa Coşkun da, 300 kişi alabilen camide özellikle Cuma günleri bin kadar vatandaşın dışarıya taşarak namaz kıldığından yakındı. Caminin ilavelere rağmen yine de yetmediğine işaret eden Coşkun, soğuk ve yağışlı günlerde dışarıda namaz kılmak zorunda kalan cemaati için üzüldüğünü söyledi.

İmam, 'Caminin Cuma dışında cemaat için yeterli' olduğu görüşleri için 'Stadyumlarda haftada bir defa 10 binlerce kişilik maç izliyor. Oralar da bir gün kullanılıyor.' örneğini verdi.

Bu arada TAV Holding'in, havalimanının enerji ihtiyacını karşılamak için camiin yanı başına inşa ettiği 'Enerji Üretim Merkezi'nden yayılan gürültünün de cemaati olumsuz etkilediği ileri sürüldü.

Havalimanı işletmecisi TAV yetkilileri de, taksicilerin 'camiin başka yerde inşa edilmesinin kendi talepleri olduğu' yönündeki iddiaya karşı çıktı. Mevcut caminin genişletilmesi için daha önce katkıları olduğuna dikkat çeken yetkililer, yeni cami için aynı de desteği vereceklerini dile getirdi.
Zaman


Geri Dön