29 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı Güney Avrupa'nın en iyisi seçildi

Atatürk Havalimanı Güney Avrupa'nın en iyisi seçildi

Atatürk Havalimanı, "Güney Avrupa'nın En İyi Havalimanı" unvanını almaya hak kazandı



TAV İstanbul'un 2000 yılından bu yana işlettiği Atatürk Havalimanı'nın Skytrax tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, "Dünyanın En İyi Havalimanları Ödülleri 2010" kapsamında Güney Avrupa'nın En İyi Havalimanı unvanını almaya hak kazandığı bildirildi
İkinci ve üçüncülüğü ise İspanya'nın Barselona ve Madrid havalimanlarının kazandığı kaydedildi.
Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen törende ödülü alan TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, "Her gün yaklaşık 80 bin yolcuya hizmet veren İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yolcularımızın konforunu artırmanın yanı sıra sunduğumuz hizmet kalitesinde ve hava yollarına sağladığımız hizmette de fark yaratıyoruz" dedi.
Milliyet

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Atatürk Havalimanı G.Avrupa'nın en iyisi 
Atatürk Havalimanı, İngiltere merkezli araştırma grubu Skytrax tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, 'Dünyanın En İyi Havalimanları Ödülleri, 2010' kapsamında Güney Avrupa'nın 'En İyi Havalimanı' unvanını almaya hak kazandı.
Araştırmada, İspanya'nın Barcelona Havalimanı ikinci, Madrid Havalimanı da üçüncü sırada yer aldı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Skytracks'ın her yıl havaalanlarını sınıflandırarak verdiği ödüller çerçevesinde Atatürk Havalimanı'nın 'En İyi Havalimanı' seçilmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Ödülün, geçen yıl 30 milyon yolcuya hizmet sunan Atatürk Havalimanı'nın bölgedeki önemine dikkat çektiğini ifade eden Birdal, elde edilen başarıyla Atatürk Havalimanı'nın ciddi bir 'hub' (merkez) özelliğine sahip bulunduğunun tescil edildiğini bildirdi.Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen törenle ödülü alan TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, aldıkları ödüllerin doğru işler yaptıklarının göstergesi olduğunu söyledi. Her gün yaklaşık 80 bin yolcuya hizmet sunan Atatürk Havalimanı'nda yolculara konforunu artırmanın yanı sıra hizmet kalitesinde ve havayollarına sağladıkları hizmette de fark oluşturduklarını ifade eden Ünlü, "Gelişimi ve büyümesi yönünde yatırımlarımıza hızla devam ettiğimiz Atatürk Havalimanı'nın, Güney Avrupa'nın 'En İyi Havalimanı' seçilmesi bizim için en büyük gurur." dedi.

Ünlü ayrıca, Atatürk Havalimanı'nın geçen yıl da Skytrax tarafından Güney Avrupa'nın 'En İyi İkinci Havalimanı' seçildiğini hatırlatarak, Atatürk Havalimanı'nın 'En İyi Havalimanı' seçildiği kategoride Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya ve Balkanlar'daki tüm havalimanlarının önünde yer aldığını bildirdi. Atatürk Havalimanı'nın geçen yıl yüzde 33 oranında transit yolcusunu artırdığını anlatan Ünlü, "Aldığımız ödüller, Atatürk Havalimanı'nı işletmeye başladığımız günden bu yana tüm gelişme ve değişimlere adapte olabilme başarımızı da yansıtıyor." şeklinde konuştu. Günde ortalama 700-750 uçağın kullandığı Atatürk Havalimanı, her gün yaklaşık 80 bin yolcuya hizmet veriyor. Holding, şirket iştirakleriyle yılda yaklaşık 300 havayolu şirketinin 375 bin uçak seferine ve ortalama 42 milyon yolcuya hizmet sunuyor.
Mustafa Gün / Zaman

Rötarlarda ücüncü ama Güney Avrupa'da en iyi havalimanı
Forbes Dergisi tarafından gecikmeli uçuşlarda dünya üçüncüsü seçilen İstanbul Atatürk Havalimanı, İngiltere merkezli araştırma grubu Skytrax tarafından ise Güney Avrupa'nın 'En İyi Havalimanı' ödülüne değer görüldü.

TAV Havalimanları Holding tarafından yapılan açıklamada, holdinge bağlı TAV İstanbul'un 2000 yılından bu yana işlettiği Atatürk Havalimanı'nın Skytrax  tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, 'Dünyanın En İyi Havalimanları Ödülleri 2010' kapsamında Güney Avrupa'nın En İyi Havalimanı unvanını almaya hak kazandığı belirtildi. İkinci ve üçüncülüğü ise İspanya'nın Barselona ve Madrid havalimanları kazandı. Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen törende ödülü alan TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, yaptığı  değerlendirmede şunları ifade etti: 'İşletmesini sürdürdüğümüz ve gelişimi ve büyümesi yönünde yatırımlarımıza hızla devam ettiğimiz Atatürk Havalimanı'nın, Güney Avrupa'nın En İyi Havalimanı seçilmesi bizim için en büyük gurur. Aldığımız ödüller bizlere doğru işler yaptığımızı gösteriyor.''
Akşam

Atatürk Havalimanı ödüle doymuyor
Atatürk Havalimanı, ünlü `Skytrax' grubunun yaptığı araştırma sonucunda `Dünyanın En İyi Havalimanları Ödülleri, 2010' kapsamında, Güney Avrupa'nın `En İyi Havalimanı' unvanını almaya hak kazandı. İkinci ve üçüncülüğü ise İspanya'nın Barselona ve Madrid Havalimanları paylaştı. TAV Havalimanları Holding tarafından işletilen Atatürk Havalimanı'nın kazandığı ödül töreni için Brüksel'e giden Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, "Skytracks'ın her yıl havaalanlarını sınıflandırarak verdiği ödüller çerçevesinde bu sene, Güneydoğu Avrupa kategorisinde belirlenen üç aday havalimanından Atatürk Havalimanı `En İyi Havalimanı' ödülünü aldı.
Bu ödülün anlamı 2009'da 30 milyon yolcuya hizmet vermiş olan Atatürk Havalimanı'nın bölge içerisindeki önemini vurgulamak dolayısıyla önemli bir `hub' olduğu özelliğinin tescil edilmesi anlamını taşıyor" dedi.

80 bin yolcu geçiyor
Brüksel'de düzenlenen törende ödülü TAV adına alan İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü ise,  "Her gün yaklaşık 80 bin yolcuya hizmet veren İstanbul Atatürk Havalimanı'nın, Güney Avrupa'nın `En İyi Havalimanı' seçilmesi bizim için en büyük gurur kaynağı. Aldığımız ödüller bizlere doğru işler yaptığımızı gösteriyor.  Atatürk Havalimanı, `En İyi Havalimanı' seçildiği bu kategoride Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya ve Balkanlar'daki tüm havalimanlarının önünde yer aldı" diye konuştu.
Radikal


Geri Dön