28 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı kapanmamalı!

Atatürk Havalimanı kapanmamalı!

Eresin Topkapı Hotel Genel Müdürü Erhan Çakay, "Atatürk Havalimanı kapatılmak yerine charter seferlere, özel uçuşlara açık hale getirilebilir. Kapanmasını tekrar gözden geçirmekte fayda var" dedi...



Turizmde istatistikler yüzleri güldürüyor. Eski parlak günlere dönüş oldu mu? İstanbul'dan başlayalım. Ekonomist Dergisi olarak yaptığımız araştırmada İstanbul'un otel bölgelerindeki oda fiyatlarını ve dolulukları geçtiğimiz yıl ile kıyasladık. Oda fiyatları en yüksek üç bölge, ortalama 300 dolarla Boğaz Hattı, ortalama 180 dolarla Ataköy-Yeşilköy ve ortalama 140 dolarla Nişantaşı olarak çıktı. Doluluk oranları en yüksek üç bölge de sırasıyla yüzde 92 ile Boğaz Hattı, yüzde 87 ile Sultanahmet ve Talimhane bölgeleri oldu.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, İstanbul otellerinin dolmasının ancak büyük kongrelerin İstanbul'a gelmesiyle mümkün olduğunu, bunun da 2020 yılından sonra gerçekleşmesini beklediklerini söylüyor. İstanbul'a eskiden olduğu gibi dikkat çeken 30 kongre getirilebilirse yeniden dönüş olabileceğine işaret eden Bayındır, güvenlik endişesinin hala İstanbul için engel olduğunu söylüyor. Bayındır, bu engelin de iyi tanıtımla aşılabileceğini vurguluyor.

ERHAN ÇAKAY ERESİN TOPKAPI HOTEL GENEL MÜDÜRÜ 
"Atatürk Havalimanı kapanmamalı"

"İstanbul'daki otellerde Avrupalı turist ağırlanamıyor. Gelen Avrupalı turist profili de az para harcayanlardan oluşuyor. Turizmde ilk 10'a oynuyorsak, Paris ve Londra gibi rakip şehirlerde kaç havalimanı olduğuna bakmak lazım. Yeni havalimanı yapılması son derece güzel ama var olanı da yok etmemeliyiz. Atatürk Havalimanı kapatılmak yerine charter seferlere, özel uçuşlara açık hale getirilebilir. Kapanmasını tekrar gözden geçirmekte fayda var."

 


Geri Dön