28 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı'na Disneyland önerisi!

Atatürk Havalimanı'na Disneyland önerisi!

İstanbul'daki 3. havalimanına taşınacak olan Atatürk Havalimanı için değişik bir öneri geldi. ISTTA İkinci Başkanı Korkmaz, havalimanı arazisine Paris’in Disneyland modeliyle eğlence merkezi kurulmasını önerdi...



İstanbul'da inşa edilen ve tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olma özelliğini taşıyacak 3. havalimanı bu yıl açılacak. Yeşilköy'de yer alan Atatürk Havalimanı da, yeni havalimanına taşınacak. Ancak Atatürk Havalimanı'nın yerine ne yapılacağı merak ediliyor. 

Hedef 30 milyon turist çekmek

İstanbul Turizm Derneği (ISTTA) İkinci Başkanı Halil Korkmaz'dan değişik bir öneri geldi. Akşam Gazetesi'nden Özgül Öztürk'ün haberine göre, Korkmaz, "Biz Atatürk Havalimanı arazisine Paris’teki Disneyland gibi bir eğlence merkezi açıp, Londra’daki London Eye gibi simge bir yapı inşa edersek başta Uzakdoğu ve Ortadoğu olmak üzere dünyanın eğlence merkezi haline gelebiliriz. Böylece İstanbul’a yılda 30 milyon, Türkiye’ye 100 milyon turist çekmemiz işten bile değil." dedi. 

Dünya bizi gıptayla izliyor 

Kokrmaz, başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde Türkiye aleyhinde yapılan lobi çalışmalarının sonuçsuz kaldığını söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti; "Almanya Türkiye’ye seyahatte güvenlik açığı olduğuna dair vatandaşlarını uyardı. Ama bugün Türkiye’ye gelen rezervasyonların en fazla olduğu ülke Almanya. Türkiye’nin bu başarısını dünya gıptayla izliyor"


Geri Dön