27 / 04 / 2024

Atatürk Kent Ormanı'nın tüm etapları açıldı!

Atatürk Kent Ormanı'nın tüm etapları açıldı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde Sarıyer’deki Atatürk Kent Ormanı’nın açılışını yaptı. İmamoğlu, “Şehrin gerçekten kaybedilmiş yılları, kaybedilmiş alanları var. Daha önce bu alanlar niçin İstanbulluların olamadı? Herkesin oturup düşünmesi lazım” dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk'ün 82. ölüm yıl dönümünde ulu önderin adı verilen Sarıyer Hacıosman'daki Atatürk Kent Ormanı'nın açılışını yaptı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda halka açılan ormanın tüm etapları 10 Kasım'da tamamlandı ve hizmete sunulmuş oldu. 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; açılış törenine İmamoğlu ile birlikte İBB üst düzey yönetimi, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu katıldı.

Çağdaş bir şehir olabilmenin en önemli unsurunun kişi başına düşen yeşil alan miktarı olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, şöyle konuştu:

- Burada her kattığımız metrekare, aslında böyle bir değeri de ortaya koyuyor. Çok hızlı davranmalıyız.

- Bu şehrin gerçekten kaybedilmiş yılları var, kaybedilmiş alanları var. Bu karakteri tersine dönüştürmek adına da çok hızlı davranmalıyız.

- Tabir-i caizse tam da Atatürk'ün isteyeceği şekliyle İstanbulların olan bu kentin ormanlarını da İstanbulluların hizmetine açan bir kavramla yürüyoruz.

Daha önce açılışı yapılan Kemerburgaz Kent Ormanı'nı ile birlikte yaklaşık 5 milyon metrekarenin üzerinde bir yeşil alanın İstanbul'a kazandırılmış olduğuna dikkat çeken İmamoğlu “Burası 1 milyon metrekareyi aşan bir alan. Bu alanlar niçin İstanbulluların olamadı? Bugüne dair herkesin oturup düşünmesi lazım” diye konuştu. 

İBB Başkanı İmamoğlu, "Bu bağlamda çağdaş şehircilik noktasında gerçekten hızlı hareket ediyoruz" diye konuştu. İmamoğlu, Atatürk Kent Ormanı'nın iki tarafından metro duraklarının bulunduğunu hatırlatarak metrolar ile İstanbulluların bu ormana kolaylıkla ulaşabileceğini de dile getirdi. 

Konuşma sonrasında İmamoğlu, katılımcılarla birlikte kurdele keserek ormanın açılışını yaptı. Buradaki açılış töreni, İmamoğlu ve gençlerin orman içinde gerçekleştirdiği Atatürk'e saygı ve anma yürüyüşü ile sona erdi.

Ekrem İmamoğlu: Deprem konseyinin oluşmasını istiyoruz!


Geri Dön