27 / 04 / 2024

Atatürk Kültür Merkezi Büyükçekmece'de açıldı

Atatürk Kültür Merkezi Büyükçekmece'de açıldı

Türkiye'nin ve İstanbul'un en büyük kültür kompleksi olma özelliğine sahip Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Büyükçekmece'de açıldı



Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün,"Taksim'deki AKM'yi aratmayacak bir kültür merkezi yaptık. Taksim AKM'nin perdelerinin kapatılmasıyla üzülen kültür ve sanata gönül vermişlerin yüreklerine Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nin açarak su serptiğimize inanıyorum" dedi.

Büyükçekmece Atatürk Merkezi'nin açılışında konuşan Belediye Başkanı Akgün, eğitim ve kültür alanında yürüttükleri çalışmaların ilçelerini dünya çapında tanınır hale getirdiğini söyledi. Türkiye'nin sayılı kültür merkezlerinden birini hizmete soktuklarını belirten Akgün,"Döner sahnesi, orkestra çukuru ve sahne büyüklüğü açısından Türkiye'nin en büyüğü olma özelliğinin yanı sıra, cep sinemaları, internet salonu, kütüphanesi, bilardo salonu ile birlikte İstanbul'un kültürel yaşamına büyük katlısının olacağına inanıyorum" diye konuştu. Açılışa aralarında CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Haldun Dormen, Gülriz Sururi, Rutkay Aziz, Kadir İnanır, Semih Saygıner, Bedri Baykam, emekli Orgeneral Çetin Kaya, emekli Tuğgeneral İdris Koralp, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın da bulundu çok sayıda isim katıldı.

Büyükçekmece AKM, 4 bin 700 metrekarelik bir alan üzerinde inşa edildi. Kültür merkezinde 1 adet 600 kişilik tiyatro salonu, 2 adet 75'er kişilik orotoryum, Müjdat Gezen Sanat Akademisi tarafından tiyatro, müzik ve sanat eğitiminin verileceği 4 derslik, 1 sanat galerisi, bilardo salonu, kitap okuma salonu, 1 de halk kütüphanesi bulunuyor.

Cumhuriyet


Geri Dön