06 / 05 / 2024

Atıl Kutoğlu her eve bir Naomi Campbell tasarladı!

Atıl Kutoğlu her eve bir Naomi Campbell tasarladı!

Hakan Gence: Moda dünyasının önemli isimlerinden Atıl Kutoğlu bu sefer mobilya tasarımı işine girdi. Doğtaş için Naomi Campbelle hazırladığı kıyafetten ilham alarak Naomi isminde bir oturma grubu hazırladı. Ünlü modacıyla Nişantaşındaki mağazasında buluşt



Mobilya ve ev objeleri tasarımına merakınız ne zamandır var
- Annem güzel sanatlar fakültesinde okudu. Ben de küçüklüğümden beri tasarımın ve sanatın her dalına ilgi duydum. Resme merakım çok fazlaydı. Evimize gelen şık kadınların kıyafetlerine yorumlar yapar, ilgilenirdim. Moda başımı döndürdü ama çocukluğumdan beri mimariye de ilgim vardı. Moda çizimleri yanında mimari çizimler de yapardım. Benim kıyafetlerimi giyecek birinin oturduğu koltuk veya evin dekorasyonunu hayal ederdim. Doğtaş mobilyadan teklif gelince hep tasarladığım mobilya çizimleri bu sefer kağıttan gerçeğe dönme fırsatı buldu.
Sizce moda ve dekorasyon arasında nasıl bir ilişki var
- Kesinlikle birbirlerini etkiliyorlar. Sanırım moda hızlı ve kolay bir değişim içinde olduğu için dekorasyonu daha çok etkisi altına alıyor.
Bir mobilya tasarımcısı da çıkıp, Ben de elbise tasarlarım derse ne olacak
- Diyebilir... Önemli olan yaratıcılık ve profesyonellik. Dediğim gibi ben de bu konulara uzak değilim. Nişantaşındaki mağazamın dekorasyonunda da kendi fikirlerimi kullandım. Eleştirilere de açığım tabii.
Bundan sonra mobilya tasarımı devam eder mi
- Fendi ve Armani gibi markaların da mobilya mağazaları var. Benim neden olmasın
Elbise tasarlamak mı, mobilya tasarlamak mı daha zor
- Severek yaptığım bir iş olduğu için tasarım kısmında bana hepsi kolay geliyor. Ama mobilya tasarlarken daha büyük bir sorumluluk hissettim. Çünkü kıyafet biraz daha sezonluk oluyor. Ama mobilyalar daha uzun süre kullanılabiliyor.
Neden bu koltuğun ismi Naomi
- Naomi Campellin giydiği çok ünlü bir kıyafetim vardı. Pembe ve siyah çizgili straples bir elbiseydi. Onun çizgisinden esinlendim. Bu yüzden de ismi Naomi oldu. Ve karşınıza çok fresh bir Naomi çıktı.
Onun hangi özellikleri var
- Hataları ve huysuzluğu yok. Güzel yanları ve o giydiği kıyafet var. Bir de aurası bu mobilyaya yansıdı. Kısaca Naomi ile aşk başkadır.
Onun haberi var mı
- Mail attım. Bana gülen bir yüz yolladı...
Tasarım aşamasında nasıl çalıştınız
- Kendi evimde ve arkadaşlarımın evlerinde denemeler yaptım. İskelet formunda rahatlık ve fonksiyonelliği göz önüne aldım. Çocukların üzerinde tepinecekleri, genç evli çiftin misafirleri ağarlayacakları bir şey yapmaya çalıştım. İskeletin üzerine kumaşla Atıl Kutoğlu ruhunu verdim.
Malzemeleri nasıl seçtiniz
- Ağaç hastası değilim. Ayrıca müze gibi evleri sevmiyorum. Huzur veren sade düz hatlı ürünleri tercih ediyorum.

ELİST BİR TUTUMUM YOK

Nerede yaşıyorsunuz
- Viyanada yaşıyorum. İstanbula Nişantaşına açtığım mağaza için sık sık gelip gidiyorum. Zamanımın çoğu da iş seyahatleriyle geçiyor.
Evinizin dekorasyonu nasıl
- Kullanışlı, rahat dekorasyonu seviyorum. Ama hala hayalimdeki dekorasyonu yapamadım. Eski ve bütünleştiğim bazı objelerim var. Ama evimde çok az vakit geçirebiliyorum.
Evin hangi alanlarında vakit geçirmeyi seversiniz
- Çalışma masamda ve kanepelerimde tasarım yapmayı... Zaten bu yüzden tasarladığım kanepe de bu işe çok yatkın.
Tasarımla bu kadar tasarımla iç içeyken özel hayatınızı es geçtiğiniz olmuyor mu
- Bunu çok düşündüm. Hatta ikileme düştüğüm oldu ama sonra başka insanların bu hayatı yaşamak için neler vermeyeceğini düşündüm ve tadını çıkarmaya karar verdim.
Hep tasarım mı konuşursunuz
- Hayır. Haftasonlarını ailemle geçiririm. Arkadaşlarıma karşı elist bir tutumum yoktur. Moda ve tasarım dışında her şeyi konuşurum. Çevremdekilerin kıyafetlerini de asla eleştirmem.

DEKO-ÖNERİ

Mutfak, sadece yemek yapılan değil aynı zamanda sosyal bir mekan. Küçük bir mutfağınız varsa, alanı genişletmek için eşyaları azaltabilirsiniz. Mutfaktaki bazı araçların doğru dizilişleri yer kazandırabilir. Kırılan objeleri çıkarmanızda fayda var. Boş duvarları açık raflarla doldurmakta işinize yarabilir.

ÇIKIYOR

* Kahve sunmak için tepsi, fincan ve lokumluğuyla üretilen setler

İNİYOR

* Tekli Türk kahvesi fincanları

ONUN EVİNİN VAZGEÇİLMEZLERİ

BUĞRA GÜLSOY (Oyuncu)

* Annemin yaptığı tablolar.
* Çalışma masam.
* Koltuğum.
* Kütüphanem.
* DVD oynatıcım.
Hürriyet/Hakan Gence


Geri Dön