Atıl topraklar için düğmeye basıldı! 2025’te hem kiralama hem de toplulaştırma yapılacak!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı atıl topraklar için düşmeye bastı. Üst üste iki sene işlenmeyen arazilerin devlet tarafından kiralanacağı açıklanmıştı. Konu ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Arazi toplulaştırma çalışmaları da başlatılacak.
Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığı atıl topraklar için düşmeye bastı. Atıl durumda olan araziler için yeni düzenlemeler hız kesmeden devam ediyor. Üst üste iki sene boyunca işlenmeyen arazilerin devlet tarafından kiralanacağı duyurulmuştu, konu ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı ve arazi toplulaştırma çalışmalarının da başlatılacağı belirtildi.
Pek çok kişiyi oldukça yakından ilgilendiren konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Tarım ve Orman Bakanlığı, önümüzdeki dönemde tarım arazilerinin korunması, sürdürülebilir kullanımı ve etkin yönetimine ilişkin adımlarını hızlandırmaya hazırlanıyor. Bu çerçevede, tarımsal arazi kullanım planlarının hazırlanmasına ilişkin olarak yapılacak çalışmalar da tamamlanacak. Aktarılan bilgilere göre toplamda 6 şehirde toplamda 2,4 milyon hektarlık tarım arazisinin detaylı toprak etütleri ve haritalandırılması üzerinde çalışılacak.
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI DÜĞMEYE BASTI! ATIL DURUMDAKİ ARAZİLER ÜRETİME KAZANDIRILACAK
Türkiye’den Fırat Aydoğmuş imzalı habere göre ayrıca, kullanılmayan tarım arazilerinin üretime kazandırılması için, üst üste iki sene işlenmeyen tarım arazilerinin coğrafi bilgi sistemleri kullanılarak belirlenmesine yönelik çalışmalar yapılacak.
RESMEN AÇIKLANDI! 456 BİN HEKTAR ARAZİ TOPLULAŞTIRILACAK
Aktarılan bilgilere göre bir diğer çalışma da arazi toplulaştırma çalışmalarıyla ilgili olacak. Bu doğrultuda toplamda 456 bin hektarlık alanda arazi toplulaştırma çalışmaları başlatılacak. Ayrıca yine buna ilaveten ayrıca 2 bin 464 bin hektarlık alanda tescil işlemleri tamamlanacak. Tarım sayımıyla ilgili olarak yapılacak çalışmalar da hız kesmeyecek. Verilen bilgilere göre Tarımsal Üretici Kayıt Sistemi, diğer kayıt sistemleri ile entegre edilerek iyileştirilecek ve tarım sayımıyla kapsamlı tarım envanteri oluşturulacak. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sulama alanlarının genişletilmesine yönelik yatırımlar üzerinde de çalışılacak. Böylelikle öncelik seti çerçevesinde brüt 120 bin hektarlık alan da sulamaya açılacak.
Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt'ten 6 büyüklüğünde yeni deprem uyarısı!
Dünyadaki varlığın yüzde 64,7’si gayrimenkul yatırımında!
Evini yenileyene 3’lü destek müjdesi! Yarısı Bizden Kampanyası’na nasıl başvurulur?