27 / 04 / 2024

Atılım Güvenlik, akıllı ev projesi yapacak!

Atılım Güvenlik, akıllı ev projesi yapacak!

Güvenlik teknolojileri alanında faaliyet gösteren firma, 2011 yılında hayata geçirmeyi planladığı akıllı ev projesiyle yeni bir alana daha adım atacak



Diyarbakır'da güvenlik teknolojileri üzerine faaliyet gösteren Atılım Elektronik Güvenlik, önümüzdeki dönemde mil otomasyonlu akıllı ev inşa edecek. Bu alanda yatırım yapmak için 'Asha Yapı' adıyla yeni bir firma kuran Atılım, 2011'de projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor.

1995 yılından beri elektronik haberleşme ve güvenlik teknolojilerinin kurulumu ile satış sonrası hizmetleri konusunda faaliyet gösterdikleri ni dile getiren Atılım Elektronik Güvenlik Teknolojileri Yapı İnşaat San. Tic. sahibi A. Selam Menteş, '1999 yılında şu anda çatısı altında faaliyet gösterdiğimiz firmamızı kurduk. Güvenlik sistemleri konusunda Diyarbakır'da alt yapı kurulumları, sistemlerin devreye alınması konusunda eksiklik vardı. Bu eksikliği fark edip profesyonelleştiğimiz bu alanda faaliyet göstermeye başladık. Özellikle orta ve büyük ölçekli işletmelerin, 'ankaların, hastanelerin ve ihtiyaç duyan kurumların, ses veri ve görüntü iletişimini sağladık' dedi. Sürekli kendilerini geliştirerek, sektörle ilgili yeni teknolojileri Diyarbakır ile buluşturduklarını kaydeden Menteş, 'Ayrıca yine Diyarbakır'da boşluğu hissedilen konularda girişimlerde bulunduk. 2007 yılında dünya standartlarında dublaj stüdyosunu Diyarbakır'da kurduk. şžu anda eski faaliyetlerimizin yanı sıra özellikle şehir izleme sistemleri üzerine çalışıyoruz. Bu amaçla yeni bir teşhir salonu kurduk. Her zaman olduğu gibi profesyonel kadromuzla yolumuza devam ediyoruz' diye konuştu.

2010'da yeni bir proje için kollan sıvadıklarını belirten A. Selam Menteş, 'Akıllı ev projesi ile bir ilke imza atmak istiyoruz. Bunun için Asha Yapı Teknolojileri San. Tic. Limited şžirketi'ni kurduk. Full otomasyonlu ve tamamen kendi tasarımım olan akıllı ev inşa edeceğim. Doğaya saygılı, tamamen yenilenebilir enerji ile inşa edeceğimiz akıllı evle ilgili projelerimizi ilgili kurumlara verdik. 2011 yılında sektörün tüm olanaklanm bir araya getirip bu projeyi hayata geçirmeye çalışacağız. Aslında çok önceden hayata geçirebileceğim bir proje idi. Ancak Diyarbakır'daki müteahhiderimiz hala bizim özlediğimiz tabloyu yakalayamadılar. Ama eırıinim ki bizim yapacağımız örnek projeden sonra onlar bu alanda kendilerini geliştirmek için harekete geçeceklerdir' şeklinde konuştu.
Dünya


Geri Dön