28 / 04 / 2024

Atina Onasis, Scorpios adasına müşteri bulamadı!

Atina Onasis, Scorpios adasına müşteri bulamadı!

Bir zamanlar ‘dünyanın en zengin kız çocuğu’ olan Atina Onasis’in serveti 500 milyon euro’nun altına düştü. Onasis, satışa çıkardığı Scorpios adasına ise müşteri bulamıyor



Bir zamanlar dünyanın en zenginlerinden olan Onasis ailesinin tek varisi Atina Onasis artık milyarder değil. Yunan medyasında yer alan bilgilere göre 27 yaşındaki Atina’nın serveti 500 milyon euro’nun altına düştü. Serveti dillere destan armatör Aristotelis Onasis’in kızı, Atina’nın annesi Hristina’nın 1988 yılında ölümünden sonra Atina 3 yaşında, ‘dünyanın en zengin, mülti milyarder kız çocuğu’ olarak tanımlanmıştı. İzmir’li Aristotelis 1922 yılında çocukken Yunanistan’a göç etmişti.


Dede Aristotelis ve anne Hristina’nın vasiyetleri doğrultusunda müthiş servet ikiye ayrıldı, yarısı merkezi Yunanistan’da olan Onasis vakfına, diğer yarısı Atina’ya verildi. Yasalara göre Atina servetini yönetmeye 18 yaşına gelince hak kazandı.


Medyaya sızan bilgilere göre Atina reşit oluncaya kadar babası, İsviçreli Tierry Russel en azından 150 milyon euro harcadı. Servetinin yönetiminden uzaklaştırmak amacıyla babasına 90 milyon euro ödeyen Atina aynı amaçla İsviçre maliyesine onlarca milyon vergi ödedi.


Eşini şımarttı


Atina Onasis’in 17 yaşındayken Brüksel’de gittiği atçılık okulunda aşık olduğu, kendisinden 12 yaş büyük Brezilyalı milli atçı Alvaro de Miranda (Doda) ile beraberliği o zamandan beri devam ediyor. Çift 2005’te Sao Paolos’da, 1000 şampanyanın açıldığı, 750 davetliyi 450 korumanın güvenlik çemberine aldığı akıllardan silinmeyen bir düğünle evlendi. Eşine zaafı olan Atina’nın, Doda’nın atçılık merakına da çok para harcadığı belirtiliyor.


SATA SATA BİTİREMEDİ


Atina Onasis 2006 yılından itibaren elindeki birçok gayrimenkulü satmaya başladı. Bu çerçevede Paris’te Avenue Foch’daki lüks daire ve Saint Moritz’deki Villa Cristal’i elden çıkardı. Atina Onasis ayrıca annesi Hristina’nın mücevherleri ve resim koleksiyonunu da sattı. Ancak, Atina Onasis son bir yıldır satışa çıkardığı, Yunanistan’daki, ünlü Skorpios adasına bir türlü alıcı bulamıyor. Geçtiğimiz aylarda adaya bir Türk-Arap ortaklığının talip olduğu dedikoduları medyaya yansımıştı. Yunanistan’ın batısında, İonion denizindeki Skorpios adasında, Aristotelis Onasis, ABD Başkanı John F. Keneddy’nin dul eşi Jackie ile 1968’de evlenmiş, düğün ‘yüzyılın düğünü’ olarak nitelendirilmişti.


Taki Berberakis / MİLLİYET


Geri Dön