29 / 04 / 2024

Atina'da kiralar yüzde 38,3 arttı!

Atina'da kiralar yüzde 38,3 arttı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Atina'da kiralar yıllık olarak yüzde 38,3 oranında arttı.



Yunanistan'ın başkenti Atina'da konut piyasasında 2021 yılının 3. çeyreği resmi olarak açıklanan Spitogatos Emlak Endeksi verilerine göre kiraların yıllık yüzde 38,3 ve fiyatların yüzde 25 artmasıyla son buldu.

Sol'da yer alan habere göre, Yunanistan genelinde talep edilen kiralar yüzde 1,3 oranında artış gösterirken, talep edilen fiyatlar da yüzde 7,1 oranında artış gösterdi.

Yunanistan menşeli Kathimeri'nin aktardığı bilgilere göre, Spitogatos Emlak Endeksi verilerine göre Batı Attika, Petroupoli'de, konut satışlarında talep edilen ortalama fiyat geçen seneye göre yüzde 25 arttı ve metrekare başına bin 923 avroya çıktı. Açıklanan resmi verilere göre Yunanistan'ın başkenti Atina'nın kuzeybatısında yer alan Holargos'ta ortalama fiyat yıllık bazda yüzde 23,7 oranında artış gösterirken, metrekare başına 2 bin 767 avroya yükseldi.

Atina da kiralar yüzde 38,3 arttı!

Atina'nın kuzeyinde yer alan Vrilissia'da fiyatlar yüzde 21,2 oranında arttı ve 2 1.666 avro/metrekareye yükseldi. Açıklanan resmi rakamlara göre, Rentis bölgesinde fiyatlar yüzde 23 arttı ve bin 294 avro/metrekareye çıktı.

Kiralarda büyük yükseliş

Açıklanan resmi rakamlara göre, satış fiyatlarındaki en büyük yükselişlerin başkent Atina'nın merkezinden uzak bölgelerde görüldüğü bildirilirken, kira oranlarındaki en büyük artışlarsa deniz kenarında ve başkente yakın yerlerde gözlemlendi.

 

Atina'da ev kiralayan mülteci aile dolandırıldı!


Geri Dön