05 / 05 / 2024

Atlas A.Ş, Kahramanmaraş'ta gömlek fabrikası kuruyor

Atlas A.Ş, Kahramanmaraş'ta gömlek fabrikası kuruyor

Kahramanmaraş'ta Piserro markasıyla konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren Atlas A.Ş, gömlek
fabrikası yatırımını hayata geçiriyor



Atlas A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Kısakürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gömlek yatırımında son aşamaya gelindiğini ve Ocak 2010'dan itibaren üretime geçileceğini ifade etti.

Fabrikanın 2 bin 500 metrekare kapalı alan üzerinde kurulacağını belirten Kısakürek, yatırımın hayata geçmesiyle birlikte ilk etapta 150 kişiye iş imkanı sağlanacağını ifade etti.

Günlük bin 500 gömlek üretimini hedeflediklerini dile getiren Kısakürek,

"2010 için bu rakamı düşündük ancak, bir sonraki yıl için bunu iki katına çıkarmayı planladık. Şu anda takım elbise markamız olan Piserro ile gömlekte de müşterilerimizin karşısına çıkacağız. Ancak farklı marka çalışmalarımız da devam ediyor. Hedefimiz yurt dışı olacak"dedi.

Gömlek projesini yaklaşık 6 yıldır düşündüğünü ve bu yıl sonu itibariyle hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Kısakürek, kriz ortamında yatırım yapmanın zorluğunu bildiklerini ancak, her türlü senaryoya da şirket olarak hazırlıklı olduklarının altını çizdi.

Küresel krizin kendilerini etkilemediğine işaret eden Kısakürek, kaliteye önem vererek krizin kendilerinden uzak tutmayı başardıklarını ifade etti.

Çin'in her sektörde dünyayı dize getirdiğine dikkat çeken Kısakürek,

"Şirket olarak Çin'i hiç rakip görmedik. Kendi kendimizi rakip görerek yolumuza devam ediyoruz. Felsefemiz kaliteyi her geçen gün artırmak. Bunun için de çalışanlarımızın eğitimine büyük önem veriyoruz" şeklinde konuştu. Kısakürek, şu bilgileri verdi:

"Firma olarak amiral gemimiz takım elbise. Piserro markasını 36 ülked tescil ettirdik ve özellikle gelişmekte olan ülkelere yönelik ihracat stratejisi geliştirdik. Mısır ve İran'da ana bayiliklerimiz bulunuyor. Aza kanaat ederek büyüdük. Takım elbisede de günlük 700 ceket ve 100 pantolon üretimi gerçekleştirdik."
AA


Geri Dön