29 / 04 / 2024

ATO'nun kalıcı konut kampanyasına sanattan 1 milyon TL'nin üzerinde destek!

ATO'nun kalıcı konut kampanyasına sanattan 1 milyon TL'nin üzerinde destek!

Ankara Ticaret Odasının (ATO) Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenmiş olan bölgelere kalıcı konut kazandırmak için "Ayın Yıldızıyım" temasıyla başlatmış olduğu bağış çağrısında sanatçı ve sanatseverlerin desteğiyle 1 milyon TL'yi aşan gelir toplandı.



Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından yapılan açıklamaya göre, ATO'nun 59 No'lu Kültür ve Sanat Etkinlikleri Meslek Komitesi organizasyonuyla asrın felaketi olarak belirtilen depremin yaralarını sarmak amacıyla gerçekleştirilen "100+59 Sanat Eseri Bağış Müzayedesi",  Ankara  Ticaret Odası Meclis Salonu'nda yapıldı.

Paylaşılan detaylara göre, Tüm Sanat Galerileri Derneğinin yürütücülüğünde, Birleşmiş Ressamlar Heykeltıraşlar Derneği ve Sanatçı Kadınlar Derneğinin paydaşlığında organize edilen müzayede, Rahmi Çöğendez'in sunumuyla "Sessiz Müzayede" adlı internet sitesinden de eş zamanlı yapıldı.

ATO nun kalıcı konut kampanyasına sanattan 1 milyon TL nin üzerinde destek!

Verilen bilgilere göre, müzayedenin açılışında önemli açıklamalar yapan Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Odanın, tarihinde ilk defa sanat eserlerinin yer aldığı bir müzayede düzenlediğini belirterek, "Deprem bölgesinde hayata geçirilecek olan konutların duvarları sanat eserleriyle örülecek. Burada yalnızca sanat eserleri değil, milletimizin alicenaplığı, yardımseverliği, insanlığı, sıkıntı karşısında tek yürek oluşu sergileniyor. Bir defa daha gördük ki sanat sadece iyileştirmez, yaşatır." dedi.


Geri Dön