22 / 12 / 2024

Avcılar Turgut Özal Stadı toplu ulaşım için transfer merkezi oluyor!

Avcılar Turgut Özal Stadı toplu ulaşım için transfer merkezi oluyor!

Avcılar'daki Turgut Özal Stadı, toplu ulaşım için transfer merkezi oluyor. Stadın yerine yapılacak transfer merkezi metro, otobüs, metrobüs, Marmaray, tramvay, demiryolu ağı gibi ulaşım hatlarının Avcılar'daki aktarma noktası olacak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentteki ulaşım sistemlerini birbirlerine entegre edecek 24 transfer merkezi için projelendirme çalışmalarını başlattı. Ulaşım Planlama Müdürlüğü, transfer merkezlerinin mimari, ulaşım ve peyzaj projelerinin hazırlanması için 5 ve 6 Mayıs tarihlerinde ihaleye çıkıyor


TRANSFER MERKEZİ OLUYOR

Avrupa Yakası'nda Sefaköy, Kirazlı, Yenibosna, İncirli, Mahmutbey, Çobançeşme, Çırpıcı, TÜYAP, Avcılar, Kazlıçeşme, Halkalı, Başakşehir, Kayaşehir ve Bahçeşehir’de transfer merkezleri planlandı. Avcılar’daki transfer merkezinin şu anda Avcılar Belediye Spor Kulübü’nün kullanımında olan Turgut Özal Stadı'nın yerine yapılacağı ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetindeki 17 bin 500 metrekarelik arazi ilçenin en merkezi yerinde bulunuyor.


Avcılar Turgut Özal Stadı toplu ulaşım için transfer merkezi oluyor!


Stat aynı zamanda çevre sakinlerinin sabah spor yaptıkları bir alan. Bölgede yaşayanlar stadın park ve yeşil alan olarak düzenlenmesini istiyor.


1 MİLYON METREKARE İNŞAAT YLAPILACAK

Avrupa Yakası'nda toplam inşaat büyüklüğü 600 bin metrekare olan 14, Anadolu Yakası'nda ise toplam inşaat alanı 400 bin metrekare olan 10 aktarma istasyonu yapılacak. Metro, otobüs, metrobüs, Marmaray, tramvay, demiryolu ağı gibi ulaşım hatlarının birleşme noktalarında planlanan aktarma istasyonları ile her yöne kesintisiz ulaşım sağlanması hedefleniyor.

Ulaşım sistemlerinin birbirlerini  besleyecek biçimde planlanan transfer merkezlerinde durakların yanı sıra otoparklar - park&ride alanları bölgesel alanda hizmet edecek kamu hizmetleri, ticaret alanları alanlarda bulunacak.


İLK ÇALIŞMALAR 2008 YILINDA BAŞLADI

İstanbul’da ilk transfer merkezi çalışmaları 2008 yılında yapıldı. Avrupa ve Anadolu yakalarında 60 transfer merkezi planlandı ancak bu merkezler bir türlü hayata geçirilemedi. O dönemde transfer merkezi adı altında yapılan plan değişiklikleri ayrıcalıklı imar hakları getirince 'rant transferi' yapılıyor tartışmaları yaşanmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi o merkezleri revize edip şimdi 24’e düşürdü ve yeniden hayata geçirmek için harekete geçti.


Radikal 


Geri Dön