29 / 04 / 2024

Avcılar'da apartman sakinleri tedirgin: Mezarlık binamıza yaklaşıyor!

Avcılar'da apartman sakinleri tedirgin: Mezarlık binamıza yaklaşıyor!

Avcılar'da 5 yıl önce yapılan 3 katlı binada oturanlar, hemen yanlarında bulunan Ambarlı Mezarlığı ile aralarındaki duvarın her geçen gün evlerine doğru kaydığını iddia ederek, yetkililere çağrı yaptı.



Avcılar'ın Ambarlı Mahallesi’nde bulunan mezarlığın üç tarafında belediyenin taşlardan yaptırdığı duvar bulunuyor. Mezarlığın konutların olduğuyla ilgili duvar ise, binaların inşasında müteahhit tarafından yapıldı.

Akşam'da yer alan habere göre; bina sakinleri bu duvarın mezarlıkta yaşanan kayma sonucunda binalarını tehdit ettiğini, yıkılma riski bulunduğu, tehlike altında olduklarını, yapmaya maddi güçlerinin yetmediğini belirterek, duvarın belediye tarafından güçlendirilmesini talep ediyor.  

Duvarın betonlarında patlama ve ayrılmalar gözle görülürken, Mezarlıklar Müdürlüğü'nün yaptırdığı binaya yakın duvarda da yer ayrılıyor ve parçalanıyor.

Bina sakinlerinden olan Abdullah Çintimur, İBB’nin mezarlığın diğer üç tarafında istinat duvarı olduğunu, kendi taraflarına da istinat duvarı yaptırılması, tehlikeden kurtulmaları için Avcılar Belediyesi ve İBB’ye yıllardır başvuru yapmalarına rağmen kendilerine yardım edilmediğini istedi. 

Çintimur, “Eğimli arazideki mezarlık duvarı toprağın kayması sonucu binamıza doğru alttan baskı yaparak kayıyor. Bu duvarın güçlendirilmesi gerek. Bu bizim duvarımız. Mezarlığın diğer tarafta duvarları var. Bu tarafta belediyenin yaptırdığı bir duvar yok. Mezarlık üzerimize doğru kayıyor, bu gidişle duvarı tamamen patlatacak, toprak ve mezarlar binamızın duvarına gelecek” şeklinde konuştu. 

Binanın zemin katında oturan Mustafa Güngör, 2015'te satın aldığı evin hemen yanında bulunan Ambarlı Mezarlığı istinat duvarının son 1 yılda daha fazla evine doğru kaydığını ifade etti.

Güngör, evi ile mezarlık arasında yer alan 1.5 metrelik bölümde yer alan betonun duvarının kayan mezarlık toprağının baskısı ile parçalar şeklinde döküldüğünü ve toprağın kaymaya başladığını duvarın üst tarafında da ayrılmalar olduğundan bahsetti.

Mustafa Güngör, “İBB ve Mezarlıklar Müdürlüğü’ne defalarca başvurduk. Mühendisler gelip baktı, duvarı bizim yapmamız gerektiğini, yardımcı olacaklarını söylediler. Bir daha gelen bile olmadı. Mağdur durumdayız. Bizim bu duvarı yaptıracak gücümüz yok. Korkuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bina sakinlerinden Leman Musa da evlerine doğru eğimli olan mezarlık duvarının gidip üzerlerine geldiğini, aradaki demir sacı da eğdiğini, basamaklarda çatlamalar görüldüğünden bahsederek, “Deprem kuşağındayız. Yaşlılarımız, çocuklarımız var. Binaya her girişimizde korkuyoruz” açıklamasında bulundu. 


Geri Dön