29 / 07 / 2024

Avedis Hilkat Kevork kimdir?

Avedis Hilkat Kevork kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 2014 - 2015'de 1 yıl için seçilen Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeleri arasında yer alan Avedis Hilkat Kevork kimdir? Avedis Hilkat Kevork, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Avedis Hilkat Kevork kimdir?

Avedis Hilkat Kevork, 20 Temmuz 1953 Kadıköy Moda'da doğdu. İlkokulu Aramyan Unciyan ve Moda Okulu'nda, sonraları Saint Joseph'de okudu. 1968 yılında Kapalıçarşı'da kuyumculuk imalatı ile iş hayatına atıldı. 1970- 1973 yılları arasında İstanbul İl İzci Kurulu'na bağlı olan Hızır Reis Ergin İzci Ocağı'nda deniz izciliği yaptı. 


1973'de askere gitti, 1974 yılında ise yirmi aylık vatani borcunu tamamladı. 1975'de iş hayatına kuyumculukla başladı ve aynı yıl Şake Ohannes ile evlendi. 1976 yılında oğlu Arno, 1981'de ise kızı Aslin dünyaya geldi.


1984 yılında Kınalıada'ya yerleşmeye karar verdi. İçindeki doğa, deniz ve ada sevgisi ile sosyal alanda da aktif oldu. Sırasıyla Kınalıada Su Ürünleri Kooperatifi Yöneticiliği, Anavatan Partisi Adalar İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ( 3 dönem), Kınalıada Spor Kulübü Yöneticiliği, Ada Spor Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanlığı, Adalar Kent Konseyi Üyeliği, Kınalıada Güzelleştirme Derneği Yöneticiliği, CHP Adalar İlçe Bşk. Yardımcılığı ve Türk Kızılayı Adalar Şb. Yöneticiliği gibi pek çok görevi üstlendi.


Ada Gazetesi köşe yazarlığı, Adalı Dergisi, Son Vapur, Agos, Marmara, Jamanak Taraf Gazeteleri gönüllü adalar muhabirliği yapmaktadır. Türkiye Ermenileri Patriği ll. Mesrop ve Genel Vekil Baş Episkopos Aram Ateşyan tarafından topluma yaptığım olumlu çalışmalardan dolayı onur belgesi ile ödüllendirildi. Halen bağımsız olarak siyaset yapmaktadır.





Geri Dön