29 / 07 / 2024

Avedis Hilkat Kevork biyografi

Avedis Hilkat Kevork biyografi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 2014 - 2015'de 1 yıl için seçilen Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeleri arasında yer alan Avedis Hilkat Kevork kimdir? Avedis Hilkat Kevork, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?

Tarihi Surp Kevork Manastırı kaderine terk edildi!

Elazığ’ın Şahinkaya köyündeki 955 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi Surp Kevork Manastırı bakımsızlıktan dolayı yıkılmaya yüz tuttu.

Surp Kevork Ermeni Kilisesi restore edilecek!

Sivas'ta 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı sınırlarında bulunan Surp Kevork Ermeni Kilisesi restore edilecek.

Elazığ Surp Kevork Manastırı koruma altına alındı!

Tarihi mirasın korunması yolunda başlatılan çalışmalar doğrultusunda, Elazığ Şahinkaya köyünde bulunan, 1061 yılında inşa edildiği kabul edilen Surp Kevork Manastırı'nın koruma altına alındığı bildirildi.

Zed Yalıtım İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zed Yalıtım İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Hilkat Tosun tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 16 Ocak'ta Küçükyalı, Altay Çeşme Mahallesi, İstiklal Caddesi'nde kuruldu.

Avedis Hilkat Kevork kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 2014 - 2015'de 1 yıl için seçilen Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeleri arasında yer alan Avedis Hilkat Kevork kimdir? Avedis Hilkat Kevork, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?

Sivas'ta askeri alandaki kilise, sahiplerine tahsis ediliyor!

Sivas' ta 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı sınırlarında Temeltepe arazisinde kalan "Surp Kevork Kilisesi" de restore edildikten sonra Sivas Ermenileri Dostları Derneği'ne iade edilecek...

Surp Kevork Kilisesi, Mardin Katolik Ermeni Vakfı'na devredildi!

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan Surp Kevork Kilisesi yıkıntı haline geldikten sonra Mardin Katolik Ermeni Vakfı'na devredildi

Ertuğrul Günay: AKM tam bir hilkat garibesi, yıkılmalı!

Yavuz Donat, bugünkü Sabah Gazetesi'ndeki yazısında ' Ucube'ye devam ' başlıklı yazıyı kaleme aldı...  

Vakıf malları iade edilecek!

AİHM'nin 600 bin euro ceza verdiği Türkiye, azınlık vakıflarından Samatya Surp Kevork Ermeni Kilisesi Sahakyan Nunyan Mektebi ve Mezarlığı Vakfı'na ait Şişli'deki 3 kargir evi devrederek cezadan kurtulacak

Avedis Hilkat Kevork biyografi Haberi

Avedis Hilkat Kevork biyografi

Avedis Hilkat Kevork kimdir?

Avedis Hilkat Kevork, 20 Temmuz 1953 Kadıköy Moda'da doğdu. İlkokulu Aramyan Unciyan ve Moda Okulu'nda, sonraları Saint Joseph'de okudu. 1968 yılında Kapalıçarşı'da kuyumculuk imalatı ile iş hayatına atıldı. 1970- 1973 yılları arasında İstanbul İl İzci Kurulu'na bağlı olan Hızır Reis Ergin İzci Ocağı'nda deniz izciliği yaptı. 


1973'de askere gitti, 1974 yılında ise yirmi aylık vatani borcunu tamamladı. 1975'de iş hayatına kuyumculukla başladı ve aynı yıl Şake Ohannes ile evlendi. 1976 yılında oğlu Arno, 1981'de ise kızı Aslin dünyaya geldi.


1984 yılında Kınalıada'ya yerleşmeye karar verdi. İçindeki doğa, deniz ve ada sevgisi ile sosyal alanda da aktif oldu. Sırasıyla Kınalıada Su Ürünleri Kooperatifi Yöneticiliği, Anavatan Partisi Adalar İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ( 3 dönem), Kınalıada Spor Kulübü Yöneticiliği, Ada...