04 / 05 / 2024

Avi Alkaş: AVMlerde geleneksel esnafa da yer var!

Avi Alkaş: AVMlerde geleneksel esnafa da yer var!

Jones Lang LaSallle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, AVM’lerde artık geleneksel esnafa da yer açılmaya başladığını belirterek, “Bu anlayış, AVM’leri daha cazip bir hale getirdi” diyor



‘AVM’lerde geleneksel esnafa da yer var’

Jones Lang LaSallle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, AVM’lerde artık geleneksel esnafa da yer açılmaya başladığını belirterek, “Bu anlayış, AVM’leri daha cazip bir hale getirdi” diyor

Alışveriş merkezlerinde (AVM) geleneksel esnafın da yer alabileceğinin İstinye Park ve Kentpark gibi örneklerle kanıtlandığını söyleyen Jones Lang LaSallle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, “Meslek loncaları modernize edilerek artık bir arada oldukları mağaza karması anlayışı yerleşti” diyor. Bu anlayışın AVM’leri daha cazip hale getirdiğini belirten Alkaş, AVM’lerde yer alan markaları Çağdaş Kasap, Şahane Baklava, Miş Miş Kuruyemiş, Uzmanlar Manav, Esnaf Lokantası,Fazıl Bey’in Türk Kahvesi, Aydoğanlar ve Pazarım Mantı olarak dile getiriyor.
 
Sınır ticaretinin modern alışverişe dönüştüğünü vurgulayan Alkaş, şöyle devam ediyor: “Komşu ülkeler, Türkiye’yi tercih ediyor. Çünkü, markalı ürünlere ilgi artıyor. Öyle ki, Suriye Halep’teki Shahba Mall yetkilileri, Sankopark’a, ‘Halep’e artık otobüs göndermeyin, müşterimizi almayın’ demiş. Türkiye’deki AVM’lere Irak ve İran’dan da büyük ilgi var.”

‘Planlamalar değişiyor’

AVM’lerdeki gelişmeleri de paylaşan Alkaş,  “AVM’ler şeffaflaştı ve açık havayla buluşmaya başladı. Planlamalar değişti. Kafeteryalar bina dışına taşınıyor. Yiyecek içecek bölümleri balkonlaştırılıyor. Teraslar önemli hale geliyor. Son dönemde mimari gelişmeler de çok önem taşıyor.   Amaç, müşterinin kendini daha iyi hissetmesi” diyor.

Shopping Fest hazırlığı sürüyor

Shopping Fest hazırlığının sürdüğünü belirten Avi Alkaş,  “Bu organizasyon için Turizm Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği, Birleşmiş Markalar Derneği ve Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ortak bir çalışma içinde. Mart - Nisan döneminde gerçekleştirilecek proje için ilk kez kamu ve özel sektör bir arada.”

Erbil Family Mall 15 Aralık’ta

Kuzey Irak’taki Family Mall’un 15 Aralık’ta açılacağını söyleyen Avi Alkaş, “Türk perakendecileri sınır ötesine taşınmak için yakın coğrafyayı zorluyor. Özellikle Kuzey Irak’ta büyük hareketlilik yaşanıyor” diyor. Alkaş, Erbil Family Mall’da 38 Türk markasının yer alacağını belirtiyor.
Bu markaların bazıları ise şunlar: “LC Waikiki, YKM, Kiğılı, Koton, Mado, Bisse, Panço, Flo, Aydınlı Grup, Rodi Mood.”
Milliyet/Eylem TÜRK


Geri Dön