02 / 05 / 2024

Aviva: Konut sigortası aslında kaskodan daha önemli!

Aviva: Konut sigortası aslında kaskodan daha önemli!

Tüketiciler açısından konut sigortasının, aslında kaskodan daha önemli olduğunu belirten Aviva Sigorta Genel Müdürü Ertan Fırat, konutla ilgili kayıpların telafi edilmesi olanağının çok daha zor olduğunu söyledi



Türkiye ve dünyada risklerinin arttığını vurgulayan Aviva Sigorta Genel Müdürü Ertan Fırat, tüketiciler açısından sigortanın önemine dikkat çekti. Konut sigortasının, aslında kasko sigortasından daha önemli olduğunu belirten Fırat, "Çünkü konutla ilgili kayıpların telafi edilmesi olanağı daha zor. Ancak, bir otomobille ilgili bir hasar kişinin dışında 3. kişiden kaynaklanıyorsa, zaten trafik poliçesi o hasarı ödeyecektir" dedi.

Sigorta öcü değil tüketici korkmasın
Tüketicilerin sigortadan korkmaması gerektiğini ifade eden Fırat, "Sigorta öcü değil. Tüketiciler kendilerine ait bir risk haritası çıkarmalı ve en yüksek riskin ne olduğunu belirlemeli. Bir bütçe yaparak, bu bütçeye göre hangi risklerini sigorta şirketine devredebilecekleri konusunda, tüketicilerin önceliklerinin olması gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Fırat, bu yılın temmuz ayında yürürlüğe girecek yeni Türk Ticaret Kanunu'nda (TTK) sorumlulukları artan yönetim kurullarının (Kurul) sigorta sektöründeki şirketler için de büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği'nde de (TSRŞB) Yönetim Kurulu Üyesi olan Fırat'a göre, Kurul'ların, sigorta şirketlerinde de ağırlığının artmasıyla pazardaki kıran kırana rekabette, 'Ertan Bey'in tabiriyle ölesiye rekabette' tansiyon düşecek, olaylara stratejik olarak bakma konusunda daha zengin bir ortam yaratılacak ve sektör sermaye yaratan ve değer üreten bir konuma gelebilecek.

Aviva Sigorta'ya yeni yüzler
Nitekim, Türk sigorta sektöründe hayat dışında yaklaşık yüzde 2'lik pazar payıyla 15. sırada yer alan Aviva Sigorta da bir yandan sektörde daha üst sıralara tırmanmak, diğer yandan yeni Türk Ticaret Kanunu'nun da (TTK) gereklerini yerine getirmek için yeni bir Yönetim Kurulu yapısı oluşturdu.  Yeni Kanun'u kılavuz alan Aviva, Kurul'da 3 tane bağımsız üyeye de yer verdi. Bu üyelerden Yeşim Uçtum, bankacı kökenli. Diğer iki üyeden Altuğ Acar, İT teknolojileri alanında uzman, Jurg Weber ise ürün geliştirme konusunda uzman bir girişimci ve Advantage Card'ın mucitleri arasında yer alıyor. Yeni Kurul'da birisi Polonya diğeri de İspanya'dan olmak üzere Aviva Avrupa'nın üst düzey iki yöneticisi de yer alıyor. Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı  Adam Jacek  Uszpolewicz'in yaptığı Aviva Sigorta'nın yeni Yönetim Kurulu'nun üyeleri şu isimlerden oluşuyor: "David Angulo Rubio, Ertan Fırat, Selmin Çağatay, Lütfiye Yeşim Uçtum, Altuğ Acar ve Jurg Weber."

'Sokaktan Okula' devam
Aviva Sigorta, önümüzdeki dönemde sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık verecek. Bu projelerin başında geçen yıllarda da büyük ses getiren "Sokaktan Okula" projesi geliyor. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ile birlikte 2009 yılında hayata geçirilen proje, çocukların sokaklardaki olumsuz koşullardan uzaklaştırılarak ailelerine dönüşlerini, eğitim süreçlerinden azami ölçüde yararlanmalarını sağlamayı amaçlıyor. Geride kalan 2,5 yıllık süre boyunca bugüne kadar toplam 4,500 çocuğun eğitim görmesi sağlanırken, projenin en az 3 yıl daha sürdürülmesi amaçlanıyor.
Alp Süer/Para


Geri Dön