29 / 04 / 2024

Konut sigortasında sigortalılık oranı yüzde 10'larda!

Konut sigortasında sigortalılık oranı yüzde 10'larda!

Ankara Sigorta Genel Müdürü Şaban Çağıran, "Konut sigortasında sigortalılık oranı yüzde 10 -15'lerde seyrediyor" dedi. Çağıran, "Özellikle konut sigortasında adetsel hacmin artırılması gerektiğini düşün&



2009 yılında sigorta sektörünün sergilediği performansı özellikle yılın ilk dönemine etki eden krize rağmen bir başarılı bulduğunu söyleyen  Ankara  Sigorta Genel Müdürü Şaban Çağıran, mevcut sigortalılık oranının ülkemizde hala çok yetersiz olduğuna dikkat çekti. Çağıran sözlerini şöyle sürdürdü: "2009 sonunda elde edilen verilere göre trafikte seyreden her dört araçtan yalnızca bir tanesinin kasko sigortası bulunmakta. Zorunlu olan trafik sigortasında ise halen trafikte seyreden dört araçtan üç tanesi sigortalı. Konut sigortasında ise sigortalılık oranı yüzde 10 -15'lerde seyrediyor. Sigortalanma oranlarının istenilen seviyelerde olmamasını, halen sigorta bilincinin yeterli ölçüde yerleşmemiş olmasına bağlıyorum.

Özellikle konut sigortasında adetsel hacmin artırılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hem fiyat olarak çok uygun bir ürün hem de insanların maddi olarak araçlarından çok daha değerli olan evlerini tem inat altına alan bir ürün. Bu noktada bireylerin sigorta acentesine gitme ya da internetten veya telefon ile acenteden bilgi alma alışkanlığının artması ve biz sigortacıların müşterilere ulaşmak için daha çok çaba sarf etmemiz gerekiyor.

Sigortalılarımız, ancak acentesinden veya şirketinden teklif alarak bir ürünün kendi ihtiyaçlannı karşılayıp karşılamadığı noktasında bilgi sahibi olabilirler. Sigortalılarımız poliçenin ihtiyaçlarına uygun olup olmadığını çok dikkatli ve iyi değerlendirmeliler. Aksi halde oluşacak eksik sigorta durumu hasar anında sıkıntı yaşamalarına neden olabilir."
Radikal


Geri Dön