29 / 04 / 2024

AVM inşaatına engel olan elektrik direği okul bahçesine alındı!

AVM inşaatına engel olan elektrik direği okul bahçesine alındı!

'Alışveriş merkezi inşaatına engel olan' elektrik direği Milli Eğitim'le yapılan protokol gereği okul bahçesine alındı. Firma, karşılığında okula 'spor salonu' vaat etti. Koca inşaat bitmek üzere, 2 direk okulda ama salon ortada yok. Nedeni fıkra gibi...



Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalayan firma, 'İnşaat alanında elektrik direği var. Okul bahçesine taşıyın, spor salonu yapalım' dedi. Direkler okul bahçesine taşındı. Ama salon yapılamıyor. çünkü, İl Özel İdaresi ve Elektrik Kurumu, 'Bahçede hat var, salon olmaz' raporu verdi. şžaka gibi olay Avcılar'da yaşandı. Avcılar'dan Beylikdüzü'ne devam eden yüksek gerilim hattının altına, zamanla aralarında okulun da bulunduğu binalar inşa edildi. 2 yıl önce Ali Kul çok Programlı Lisesi'nin yanında AVM yapılması için çalışma başladı. Ancak, elektrik direği inşaata engel oldu. Firma, Milli Eğitim ile protokol imzaladı. Protokol gereği, direk okul bahçesine alınacak, firma spor salonu yaptıracaktı.


DİREK SAYISI BİRDİ, İKİ OLDU

Hat 30 metre yükseldi, direk sayısı ikiye çıktı, okul bahçesine alındı. Ancak, salon bir türlü yapılamadı. Veliler 'çocuklarımız tehlikede' diye isyan etti. Dönemin Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, 'Kızacaklarına sevinsinler, öğrenciler spor salonuna kavuşacak' diye tepki gösterdi. Aradan geçen sürede inşaat   ilerledi, bitme aşamasına geldi.

NE OLDU BİZİM SALON

Okul yönetimi bu esnada İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 'ne oldu bizim salon' diye sordu. Firma da salon için harekete geçti. Ama acı gerçek, Milli Eğitim salon için Türkiye Elektrik Kurumu ve İstanbul İl Özel İdaresi'nden görüş isteyince ortaya çıktı. İki kurum 'bahçeden yüksek gerilim hattı geçiyor' diye olumsuz rapor verdi. Böylece salon projesi rafa kalktı. Veli ve öğrenciler şaşkın, tepkili...

KISMET BAşžKA OKULA

İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcı Vekili Metin Taşdemir yaşananları şöyle anlattı: şžirket spor salonu için harekete geçti. Kurumlardan görüş almamız gerekiyordu. Elektrik Kurumu ve Özel İdare'ye sorduk. Olumsuz görüş gelince orada spor salonu çalışmasını rafa kaldırdık. Esenyurt Kaymakamlığı'nın spor salonu ihtiyacı olan bir okul belirlemesini bekliyoruz. şžirket, yer belirlenince protokoldeki gibi bir salonu başka okula yapacak.
Akşam/Ercan SARIKAYA


Geri Dön