29 / 04 / 2024

AVM otoparklarını kullanan sürücüler dikkat! Bunu kimse bilmiyor! Paranızı geri alabilirsiniz!

AVM otoparklarını kullanan sürücüler dikkat! Bunu kimse bilmiyor! Paranızı geri alabilirsiniz!

AVM otoparklarında 0-3 saat arası bedava gerekirken pek çok AVM bu kurala uymayıp, insanlardan ücret istiyor. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, kendisinden 1 saat 5 dakika için 60 lira isteyen AVM'yi şikayet etti. AVM, otopark ücretini geri verdi ve otopark girişinde bulunan ücret tarif



İBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın kararı kapsamında; alışveriş merkezlerinin müşterilerine kanuni olarak 0-3 saat arası bedava otopark hizmeti vermesi lazım. Ancak bazı AVM'lerde ise bu karara uyulmadığı biliniyor. İddiaya göre, 9 Şubat 2023 tarihinde, İstanbul Ümraniye'deki bir alışveriş merkezinde 1 saat 5 dakika kaldıktan sonra çıkan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu'ndan alışveriş merkezi otoparkında 60 lira ücret istendi. Ağaoğlu, ödemeyi yapmasının ardından yaşanan olayı Tüketici Hakem Heyeti ve İBB'ye ileterek şikayetçi oldu. Ağaoğlu, sonrasında alışveriş merkezi yönetiminin kendisine ulaşarak 60 lira otopark ücretini iade ettiğini ve otopark girişinde bulunan ücret tarife tabelasına '0-3 Saat Ücretsiz' yazısı ilave edildiğini de bildirerek konuya ilişkin duyarlılık çağrısında bulundu.

AVM otoparklarını kullanan sürücüler dikkat! Bunu kimse bilmiyor! Paranızı geri alabilirsiniz!

"BENİ ARAYIP PARAYI İADE ETMEK İSTEDİKLERİNİ SÖYLEDİ"

İBB'nin konuya ilişkin kararı 16 sene önce aldığının altını çizen Başkan Ağaoğlu, "AVM otoparkları, 3 saat boyunca bedava olacaktır şeklinde bir karar var. Altında, 21 imza bulunan bu karara karşın pek çok alışveriş merkezi maalesef ücret almakta ısrar ediyor. Ben de şu an arkamda görünen Ümraniye'de bulunan alışveriş merkezine girdim. İçeride 1 saat 5 dakika kaldım ve benden 60 lira ücret alındı. Bunun üzerine bilinçli bir tüketici olarak Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum ve İBB'nin UKOME kararını da ilave ettim. Sonrasında, İBB'ye de şikayette bulundum. Daha Hakem Heyeti kararı çıkmadan alışveriş merkezinin avukatı beni arayarak 60 lirayı iade etmek istediklerini ifade etti.  

İşte detaylar...


Geri Dön