06 / 05 / 2024

AVM’cilik anlayışı daha iyi bir noktaya gelecek!

AVM’cilik anlayışı daha iyi bir noktaya gelecek!

Perakendede Inovasyon Forumu &  Ödülleri Zirvesi Capital ve Ekonomist Dergileri tarafından gerçekleştirildi. 



Capital ve Ekonomist Dergileri tarafından düzenlenen Perakendede Inovasyon Forumu &  Ödülleri Zirvesi perakende sektörünün duayenlerini biraraya getirdi. 

 

Zirvede açıklamalar yapan Fortis İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bilal İdikurt şunları aktardı;  “Biz de Fortis Sinanlı olarak insanların hayatını kolaylaştırma hedefiyle kent merkezlerinde güzel mekanlar yaratmak ve perakendeyi bu noktalarda sürdürebilmek hedefiyle yola çıktık. İnovasyona Kadıköy’ün kalbinde, İstanbul’da yön vermek için elimizden geleni yapmaktayız” dedi. 

 

“AVM’cilik anlayışının daha iyi bir noktaya gelebileceğine inanıyorum” 
Açıklamalarında 550 senelik AVM kültüründen de bahseden İdikurt, mekanların insan ilişkilerindeki önemine vurguladı.  İdikurt, “Mekan hep merkezde kalıp, insanları; dağılım ve toplama noktasında huzurlu, ikili ilişkilerin devam ettiği sıcak sohbetlerin, pazarlıkların, kalitenin, değerin anlaşıldığı bir noktada buluşturuyor ve perakendeye bu yönde hız verip, istekleri birebir daha iyi algılayabiliyor. Günümüzde internet, sanal alışveriş mecraları, toplumsal ihtiyaçları tek başına karşılamamakla beraber, satış hızını etkilemekte. Perakende gelişiminden anladığım kadarıyla İstanbul’da insanların ulaşımıyla AVM’cilik anlayışının; yakınlık, mesafe karşılaştırabilme özellikleri ile daha iyi bir noktaya gelebileceğine inanıyorum” dedi.

 

Fortis İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bilal İdikurt sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Perakendecilikteki ilk yerimiz Fortis İstanbul’da, cadde mağazalarımız bulunmaktaydı. Bölgedeki ihtiyaçları tespit edip ona göre projeler çizdik. Mimarlıkta da bütün eserler çizgi ile başlar. Biz tüm projelerimizde çizgiselliğin merkezine insanı yerleştirdik. Yine Kadıköy’ün kalbinde Fortis Sinanlı’da, AVM ve cadde mağazalarımız bulunmakta. İçin, sistemin ve sektörün nabzını tutarak metrobüse 5 dakika; Havaray,  Marmaray  ve Avrasya Tüneli’ne 5 dakika bir mesafede güzel bir proje gerçekleştirdik.” İdikurt, perakende sektörünün duayenlerini İstanbul’un kalbi Fortis İstanbul Yeni Kadıköy projesinde buluşmaya davet etti. 

 

fortissinanli.com


Geri Dön