29 / 04 / 2024

AVM'de depremzede yakınları tarafından yakalanmıştı! Emlakbank Konutları müteahhidinin ifadesi ortaya çıktı!

AVM'de depremzede yakınları tarafından yakalanmıştı! Emlakbank Konutları müteahhidinin ifadesi ortaya çıktı!

Başkent Ankara’daki bir alışveriş merkezinde depremzede kadınlar tarafından yakalanıp polise teslim edilen ve sonrasında da tutuklanan Emlakbank Konutları müteahhidinin Mehmet Özat’ın ifadesi ortaya çıktı.



Başkent Ankara’daki bir alışveriş merkezinde depremzede kadınlar tarafından yakalanıp polise teslim edilen ve sonrasında da tutuklanan müteahhit Mehmet Özat’ın ifadesi ortaya çıktı. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Mehmet Özat ifadesinde, “Emlakbank Konutları 1. etabın (her biri 7 kattan oluşan 6 blok) müteahhidi ben değilim. Ben 2. etabın müteahhidiyim” dedi. Yine paylaşılan bilgilere göre söz konusu konutlara ilişkin ön bilirkişi raporunda da “Gereken teknik, fen ve sanat kurallarına uyulmadı” ifadeler yer aldı.

DEPREMZEDE KADINLAR YAKALAMIŞTI

Hürriyet'te yer alan habere göre 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’ın Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi’ndeki Emlakbank Konutları da yerle bir oldu. Verilen bilgilere göre yerle bir olan konutlarda 370 kişi yaşamını yitirdi. 

AVM de depremzede yakınları tarafından yakalanmıştı! Emlakbank Konutları müteahhidinin ifadesi ortaya çıktı!

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre konutların müteahhidi olduğu öne sürülen Mehmet Özat, yaklaşık olarak 9 ay sonra başkent Ankara’daki bir alışveriş merkezinde kendisini gizleyerek dolaşırken depremzede kadınlar tarafından yakalanıp polise teslim edildi. Mehmet Özat’ın savcılık ifadesi ortaya çıktı. 83 yaşında olan Mehmet Özat’ın, meslek olarak “emekli” ve ekonomik durumunun aylık 7 bin 500 TL olduğu tutanağa yazıldı. Özat ifadesinde özetle şunları dile getirdi: 

BEN 2. ETABI YAPTIM

“Emlakbank Konutları birinci etabın (her biri 7 kattan meydana gelen 6 blok) müteahhidi ben değilim. Bu evlerin müteahhitliğini Nurettin Mertayak yaptı. Bana okumuş olduğunuz müşteki ifadelerinde ve dilekçelerinde her ne kadar Emlakbank birinci etabın müteahhitliğini benim yaptığımı ifade etmişlerse de bu ifadeler doğruyu yansıtmıyor. Ben Emlakbank konutlarının ikinci etabın müteahhitliğini Nurettin Mertayak ile birlikte yürütmüştüm. Bu ikinci etapta herhangi bir yıkım olmadığı gibi can kaybının da olmadığını biliyorum.”

 
KURALLARA UYULMADI MI?

Paylaşılan bilgilere göre Mehmet Özat savunmasından sonra Hatay 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Mehmet Özat’ın kabul etmemesine rağmen tutuklama müzekkeresinde, Emlakbank Konutları birinci etabının müteahhidinin olduğuna ilişkin tespitler bulunduğu bildirildi. Mehmet Özat’ın avukatı Mustafa Yuvanç, tutuklama kararına itiraz etti.


Geri Dön