28 / 04 / 2024

AVM'ler esnafı bitiriyor!

AVM'ler esnafı bitiriyor!

Türkiye’de serbest meslek sahibi ve kendi hesabına çalışanların toplam istihdam içindeki payı 32,7'ye geriledi. TESK Genel Başkanı Palandöken, "AVM’ler, terzi esnafını, berber, kuaför esnafını bitiriyor" dedi...



Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinden Bahattin Gönültaş'ın Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye’de serbest meslek sahibi, işveren, kendi hesabına çalışan ve ücretsiz aile işçilerinin, toplam istihdam içindeki payı 2013-2017 döneminde düşüş gösterdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AA muhabirine açıklama yaptı. Palandöken, AVM ve zincir marketlerin başta büyük şehirler olmak üzere ülke genelinde esnafa darbe vurduğunu, bu durumun rakamlara da yansıdığını ifade etti. 

AVM ler esnafı bitiriyor!

Palandöken, "Her sokak arasına yan yana açılan zincir marketler, bakkal, kasap, manav gibi 394 dalda faaliyet gösteren esnafı bitiriyor. Şehirlerin ortasına yapılan AVM’ler, terzi esnafını, berber, kuaför esnafını bitiriyor. Böyle olunca da serbest meslek sahibi kişi sayısı her geçen gün düşüyor" şeklinde konuştu. 


Geri Dön