30 / 04 / 2024

AVM'ler, Kurban Bayramı'nda da açık!

AVM'ler, Kurban Bayramı'nda da açık!

Arife ve Kurban Bayramı'nda isteyen alışveriş merkezi saat 23.00'e kadar açık olacak. Bayramın ilk günü AVM'ler en erken 12.00'de kapılarını açacak 



Ramazan Bayramı'nda kapılarını gece yarısına kadar açık bırakan alışveriş merkezlerin (AVM) geleneği bozmayacak. Kurban Bayramı'nda da istedikleri takdirde kapılarının 23.00'a kadar açık kalabileceğini belirten Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği Başkanı Mehmet Nane, "Türkiye çapındaki AVM'lerin 4'te biri yani 75'e yakını bayramda geç saate kadar açık olacak" dedi. AVM yönetimleri, marka sahiplerine de açılış - kapanış saatleri ile ilgili bilgi mailleri göndermeye başladı. Bunlardan biri de Marmara ve İstanbul Forum. İki AVM'nin de genel müdürü Joao Xavier, kurban bayramı sezonundan beklentilerinin çok yüksek olduğunu, ziyaretçi sayısında en az yüzde 40 artış beklediklerini söyledi.

Kış sezonunun asıl şimdi başladığını ifade eden Xavier, kiracıların agresif kampanyalarla satışlarını yüzde 35 artırmak için çalıştıklarını dile getirdi. Xavier bu bayramda da tatilini şehirde geçirecek tüketicilerin ilk adresinin AVM'ler olacağını kaydetti. Bayram süresince 23.00'e kadar açık olacaklarını belirten Viaport Genel Müdürü Tayfun Döşkaya ise, geç saatte kapanma kararının ciroda yüzde 17 ziyaretçi sayısında ise yüzde 10 bir artış yaratacağını, en fazla hazırgiyime para harcanacağını söyledi. Türk halkının bayram tatilini haftasonu ile birleştirip yine şehri terkedeceğini vurgulayan Döşkaya, "Buna rağmen şehirde kalan nüfus AVM'leri doldurmaya yeter" dedi.

İLK GÜN GEÇ AÇILIR

 Bazı AVM'ler ise bayramda geç kapanmak yerine bayram öncesi 4-5 gün geç kapatma yoluna gidecek. Olivium AVM'nin Genel Müdürü Aytaç Özçiçek, bayram döneminin çok yoğun geçtiğini normal bir güne göre cirolarda yüzde 30-40 oranında artış yakaladıklarını söyledi. Bayramın yarattığı verimlilikten faydalanmak için bayram öncesinde geç kapanışı tercih ettiklerini belirten Özçiçek, "Pek çok AVM bayramın 1. günü kurban kesimi dolayısıyla öğlene kadar dışarı çıkmayan müşterilerini göz önünde bulundurup, 12.00-14.00 arası kapılarını açacak. Kapanış kararını da AVM verecek" dedi.

Sabah


Geri Dön