Genel

AVM'lerde çocuk merkezleri konut bölgelerinde yaygınlaşacak

Anne-babalara kaygısız saatler sunan 'saatlik çocuk oyun, eğlence, emanet sistemi', alışveriş merkezleri ile toplu konut bölgelerinde de yaygınlaştırılacak

Eşinizle romantik bir akşam yemeğine çıkmak istiyorsunuz... Ya da arkadaşlarınızla baş başa alışverişe... Katılmanız gereken önemli bir toplantınız var, belki de birkaç saat kendinize vakit ayırıp, kafanızı dinlemeyi hayal ediyorsunuz. ABD, İngiltere ve İrlanda'da çocuklu ailelere hizmet veren "saatlik ücretlendirilmiş çocuk oyun, eğlence, emanet sistemi" çocuksuz dakikaların özlemini çeken anne-babaların imdadına yetişiyor.

KREŞ YA DA YUVA DEĞİL
Tescilli sistemi Türkiye'de 10 yıldır uygulayan Play Barn, artan müşteri talebi yüzünden AVM'ler ve toplu konut bölgelerinde yaygınlaşma kararı aldı. Caroline Koç ve Zeynep Karahan'ın İngiltere'deki bir uygulamadan ilham alarak Türkiye haklarını satın aldığı ilk Play Barn, 2000 yılında İstanbul Yeniköy'de açıldı. Şirketin işletme müdürlüğünü yapan Esin Uzunoğlu, çocuk yuvası veya kreş olmadıklarını, çocuklara eğlenceli zaman, ailelere de yaşamsal çözüm önerileri sunduklarını vurguluyor.

BÜYÜKLER RAHAT
İstanbul ve diğer büyük şehirlerde 10 yıldır hizmet verdiklerini dile getiren Uzunoğlu, AVM'lerdeki ihtiyacı farkettiklerini ve AVM'ler ile toplu konutlarda yaygınlaşma kararı aldıklarını söyledi. Buna göre, AVM'lere gelen aileler, çocuklarını buradaki Play Barn'a emanet ederek gönüllerince alışveriş yapabilecek ya da diledikleri şekilde zaman geçirebilecek.

En öncelikli konuları güvenlik

0-12 yaş arası çocukların kabul edildiği Play Barn'larda çocuklar ve oyuncaklar yaş gruplanna göre ayrılıyor. Oyun seçiminde çocuklann eğitim ve sosyalleşmelerini destekleyen, kaslannı kullanabilecekleri özelliklere dikkat ediliyor. El becerileri üzerinde zaman geçirebilecekleri aktivite odaları da yer alıyor. Çocuklar isterse mini sinemada çizgi film izleyebiliyor, çocuk kuaföründe saçlarını kestirebiliyor, küçük mağazadan eğitici oyuncaklardan satın alabiliyor.

Buzul çağı, denizaltı, orman gibi tematik dekorasyonların uygulandığı Play Barn'larda çocuklann güvenliği en öncelikli konu. Aynca evde yapılan doğum günü partilerinin hazırlık ve temizlik sürecinden kaçınan aileler için Play Barn'larda doğum günü organizasyonları da düzenleniyor. Oldukça neşeli geçen doğum günlerinde aileler de sosyalleşerek, çocuklarının arkadaşlarını ve onlann ailelerini tanıma fırsatı yakalıyor. Play Barn'ın müşterileri arasında çok sayıda ünlü de yer alıyor.
Serkan Akkoç/Habertürk