11 / 05 / 2024

AVM'lerde ucuz sat kiradan düş dönemi başlıyor!

AVM'lerde ucuz sat kiradan düş dönemi başlıyor!

Alışveriş merkezlerinde yeni bir dönem başlıyor, ucuz sat kiradan düş...



Ege Koop, alışveriş merkezi işine de el attı. Torbalı'da inşa ettiği AVM ile hem üyeleri 30 bin liradan başlayan uygun yatırımlarla mağaza sahibi oldu, hem de kar amacı gütmeyen AVM'de ilk 6 ay kira almama gibi işletmecilere de kolaylık sağlandı. Bütün bunların sonucunda Ege Koop AVM'de ürün fiyatları da diğer AVM'lerden daha ucuza olacak

25 yıldır kooperatif mantığıyla Ege Bölgesi'nde toplu konut üretimi gerçekleştiren Ege Koop, alışveriş merkezlerine de el attı. Kooperatifin Torbalı-Ayrancılar'da yaptığı bölgenin en büyük alışveriş merkezi kapılarını ekim ayında açıyor. Böylece kooperatifçiliği Alışveriş Merkezlerine de sokan Ege Koop, üyelerini 30 bin liradan başlayan uygun fiyatlara mağaza sahibi yapmakla kalmadı,  mağaza kiraları ve ürün fiyatlarına da kolaylık getirdi.

250 bin kişiye hizmet verecek olan ve bin kişiye de istihdam sağlayacak olan alışveriş merkezinde kiracılardan ilk 6 ay kira alınmayacak, bunun karşılığında ise mağazalar tüketicilere daha indirimli fiyatlardan ürün satacak.

KİRALAR TL İLE

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, prestij projesi Ege-Koop Alışveriş Merkezi ile kriz ortamında işyeri açmak isteyen yatırımcılara yönelik önemli bir fırsat sunduklarını söyledi. Aslan "İşyeri kiralayacak olan yatırımcılardan 6 ay süreyle kira alınmayacak. Buna mülk sahipleri oy birliğiyle karar verdi. Kiracılar ikinci 6 ayda kira bedelinin üçte ikisini ödeyecek. Kiralar TL olarak belirlenecek" dedi.

61 mağazadan 53 tanesinin satıldığını belirten Aslan, kar amacı güdülmeden gerçekleştiği için bu AVM'de girişimcilerin ekonomik fiyatlara mağaza sahibi olduklarını vurguladı. Aslan "30 bin liraya da 150 bin liraya da burada mağaza bulmak mümkün" dedi. Hüseyin Aslan, kendilerinin AVM'ye 9 milyon TL yatırım yaptığını, yatırımcıların ilave yatırımlarıyla birlikte bu rakamın 24 milyon lirayı bulacağını ifade etti.

TÜKETİCİNİN DE YÜZÜ GÜLECEK

Aslan, AVM'nin büyük bir dolulukla hizmete gireceğini söyledi. Aslan, "İlk kez  İzmir  dışında ve bölge esnafıyla işbirliği ile çok kapsamlı 7'den 70'e herkesime hitap edecek bir anlayışla ünlü bir gıda marketi ve yapı marketiyle, birçok ünlü marka ve firma halkla buluşacak" dedi. Aslan, mağaza kiralarında sağladıkları kolaylığa karşılık mağazalardan da ürünlerini her zamankinden veya diğer bölgelerde sattıklarından daha ucuz fiyata satışa sunmalarını beklediklerini de açıkladı. Aslan "Böylece tüketicinin de yüzü gülecek" dedi. Amaçlarının şehir içinde kilitlenen yoğunluğu, şehir  dışına çekmek olduğunu da belirten Aslan,  merkezde mağdur olan esnafı, kentin dışındaki bu AVM'ye çekeceklerini açıkladı.

Ege-Koop AVM; Gaziemir, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na 10 kilometre mesafede, Selçuk, Kuşadası, Bodrum, Marmaris turizm yolu üzerinde, Torbalı Ayrancılar mevkiinde, Ege-Koop'un yarattığı doğayla iç içe yaşam alanı 1600 konutluk Egekent-4'ün yanı başında yer alıyor. 250 bin kişiye hizmet vermesi planlanan AVM, bölgenin en büyük Alışveriş Merkezi olma özelliğine sahip.
Bugün


Geri Dön