15 / 05 / 2024

AVMlerin 10 yıllık geleceği tartışıldı!

AVMlerin 10 yıllık geleceği tartışıldı!

 AYD (Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve ana teması  Sürdürülebilirlik  olan AVM Yatırımları Konferansı  İstanbul Swissotelde gerçekleştirildi



Konferansta önde gelen yatırımcılar, perakendeciler, tedarikçiler ve yöneticiler bireylerin ve ailelerin sosyal yaşam alanı haline gelen AVMlerin bugününü ve geleceğini tartışarak, yol haritası oluşturdular.




Dünya ve Türkiye Ekonomisi,  Gelecek 10 Yıl, Pazarlama ve Etkinlik Yönetimi,  Sürdürülebilir Yapılar, Kapitalizm 2.0 - Perakende ve İnovasyon, Kazan Kazan, Nereden Nereye ana başlıkları altında yapılan oturumlarda  sektör liderleri kriz sonrası yeni dönem stratejilerini değerlendirdiler.  



Yatırımların finansal ve yapısal açıdan sürdürülebilirliğinin ele alındığı Konferansta bu yıl  dünyanın  en beğenilen konuşmacıları arasında yer alan ve kitapları satış rekorları kıran  Dr. Kjell A. Nordström Kapitalizm 2.0 - Perakende ve İnovasyon içerikli bir konuşma yaptı. Yapı Kredi Bankası baş ekonomisti Doç. Dr. Osman Cevdet Akçay da  Dünya ve Türkiye Ekonomisini değerlendirdi.



AVM Yatırımları Konferansı - IIIün açılış konuşmasını yapan AYD Başkanı Hakan Kodal, artık  krizin geride kaldığı, toparlanma ve büyümenin tartışıldığı bir dönemde; ekonomiden iş modellerine, pazarlama / etkinlik yönetiminden mimariye, farklı alanlarda sürdürülebilirliğin tartışıldığını vurgulayarak  Türk tüketicisinin yavaş yavaş krizin etkilerinden kurtulduğunu gösteren farklı kalemlere yöneldiğini, bu yıl Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre teknoloji marketlerinde yapılan alışverişte yüzde 17, yiyecek içecek bölümlerinde yüzde 15, ayakkabı çantada yüzde 15, giyim aksesuarda  yüzde 14lük artış yaşandığını söyledi.  Türkiyede sektörün küçümsenemez boyuta ulaştığını ve toplamda 266 adet AVM bulunduğunu belirten Kodal Her yeni açılan AVM kendi sabit müşterisini yaratıyor dedi.



AVM Yatırımları Konferansı - IIIde ayrıca AYD Mini Golf Turnuvası ve  Perspectivein  düzenlediği defile gibi sürpriz etkinlikler de yer aldı. AYD Mini Golf Turnuvasıını FGWilson Türkiye Ceosu Köksal Er kazandı. Köksal Ere kupasını Hakan Kodal verdi. Paralel oturumlarda ise Pronetin Alışveriş Merkezleri ve Güvenlik sunumu yapıldı  ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü / Prof. Dr. Ercan Gegez başkanlığında Birbirine yakın AVMler Birbirinin Rakibi midir  konulu araştırma paylaşıldı.



Sektör liderleri deneyimlerini anlattı...

Abdullah Kiğılı (Kiğılı), Anthony Khoi (Cenor Group), Cem Eriç (Kanyon), Artunç Kocabalkan (Cnbc-e), Dr. Herman J. Kok (Multi
Development), Enis Öncüoğlu (Öncüoğlu Mimarlık), Füsun Çevikel Kuran (TMD), Fırat Kasapoğlu (The Partners)  Firuz Soyuer (DTZ  Pamir&Soyuer), Hakan Altın (Redevco), Kerem Sadıklar (Grontmij Türkiye), Luis M. Pereira (Multi Development), Mehmet Nane (AMPD), Natali Toma (Corio), Muzaffer Yıldırım (Mars Entertainment), Nihat Sandıkcıoğlu (AYD Genel Sekreteri),  Patrick Van Dooyeweert (Redevco), Sinan Öncel (Twigy), Şenay Azak Matt (Aareal Bank),Yılmaz Yılmaz (BMD) ve Zafer Kurşun (İstinye Park) gibi sektör liderleri Konferans konuşmacıları arasında yer aldı.


Geri Dön