Sektörel

Avni Çelik: İnşaat sektörünün meşalesi inovasyon!

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Toprak Ürünleri Meslek Komitesi’nin zümre toplantısı dün İTO merkez binasında yapıldı. Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Çelik, "Rekabet eden, yarışan bu dünyada inovasyon meşale olacaktır" dedi.

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Toprak Ürünleri Meslek Komitesi’nin zümre toplantısı dün İTO merkez binasında yapıldı. Toplantıda oturum başkanı olan Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, bugün Türkiye’de gayrimenkul geliştirme ve inşaat sektörünün standartlar üstü olduğuna değinirken “Yapı malzemelerinde standrtlarımızı ve kalitemizi daha da arttırmamız için inovasyon çok önemli. Gelişen, rekabet eden, yarışan bu dünyada inovasyon meşale olacaktır” dedi. Yurtdışında faaliyet gösteren Türk firmalarının iş hacmi olarak Çin’den sonra ikinci sırada geldiğini ve bu firmaların bir çoğunun yerli ürünleri tercih ettiğini belirten Sinpaş Yapı End. Ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Çelik ise, “Yapı üretiminde ithal yerine yerli malzeme kullanmak temel hedef olmalı” ifadelerini kullandı.


PROJEDE YABANCI TALEBİ ÖNEMLİ


Toplantıda konuşan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 10 yıl önce gayrimenkul geliştirmenin mahalle mütehaltliği seviyelerinde olduğunu ancak şimdi Türkiye’nin büyümesi üzerinde bir büyüme gösterdiğini belirtti. İç talebin yanı sıra yabancı talebinin de proje geliştirirken önemli bir unsur olduğuna değinen Torun, “Bu da inovasyonu ön plana çıkaracaktır” diye konuştu.


Akşam